Nieuws > Ervaring van een deelnemer Welzijn op Recept

Ontdekken en doen: lekker bewegen via Welzijn op Recept!

Mevrouw, 67 jaar uit Tussen de Vaarten

"Via de huisarts ben ik in contact gekomen met Sanne, de welzijnscoach van Welzijn op Recept. Sinds ik gepensioneerd ben mis ik sociaal contact. Ik ben alleen na mijn scheiding en heb veel gezondheidsproblemen gehad.
Ik heb meerdere gesprekken gehad over wat er allemaal mogelijk is op het gebied van welzijn en het grappige is, het project omvat echt welzijn. Samen bekijken we hoe je je beter kunt voelen.

Als je weet wat de mogelijkheden zijn maakt dat het makkelijker om de stap te zetten iets te gaan doen. Sinds dat ik deelnemer ben bij Welzijn op Recept doe ik mee aan verschillende dingen zoals een Fiets- en wandelgroep;  ik heb een erg leuke klik met een van de bewoners, we hebben zelfs samen kerstkaarten gemaakt!
Daarnaast heb ik op een maandagmiddag mijn gymschoenen aangetrokken en ben langs buurtcentrum Cobra geweest om eens te kijken bij de beweeggroep voor senioren. 20 Dames bewegen wekelijks samen. Ik kon gelijk mee doen!
De ritmische gymnastiek vind ik ontzettend leuk op te doen, het is goed voor je lichaam en je geest en je hebt aanspraak. Na afloop wordt er gezellig met elkaar koffie gedronken. Ik vind het erg leuk om in beweging te zijn en deel te nemen aan een groep, ondanks mijn beperkingen!

Ik ben ook aangesloten bij een bewonersgroep die samen in het buurtlokaal in Tussen de Vaarten bijeen kwam. We hebben nu een plekje in Huis van de Waterwijk in Waterwijk waar we gezellig koffie drinken en activiteiten doen met elkaar.
Het is ontzettend fijn dat er ook in het weekend activiteiten zijn! Het geeft afleiding en ik ben niet zo vaak meer alleen. Kortom, ik beweeg weer en kom onder de mensen!

Sanne van der Velde, 
welzijnscoach Welzijn op Recept  namens mevrouw X© De Schoor, Welzijn in Almere | Haagbeukweg 153 | Postbus 1220 | 1300 BE Almere | Telefoon 036 - 52 78 500 | E-mail: info@deschoor.nl