A A A
Je bent hier > Buurtkracht > Buurtkracht: voor Almeerders die hun handen uit de mouwen willen steken in hun buurt!

Steeds meer Almeerders zetten zich in om hun woonomgeving leuker en leefbaarder te maken. Vaak begint het met een idee, zoeken buren elkaar op en kunnen dan wat hulp gebruiken om hun idee om te zetten in een plan. Met Buurtkracht hoef je dit niet helemaal alleen te doen!

 

Wat is Buurtkracht?
De (stedelijk) opbouwwerkers van De Schoor, Welzijn in Almere stimuleren bewoners om samen met hun buren plannen te maken voor het verbeteren van hun leefomgeving. Want betrokkenheid bij je eigen buurt zorgt voor meer woonplezier. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het opzetten van een buurtpreventieteam, samen een wijkkrant uitbrengen of een ruil- en weggeefinitiatief opzetten. Jij hebt een plan, wij helpen je de weg te vinden om het samen met je buren te kunnen realiseren. 

 

In de buurtkrachtblogs en buurtkrachtverhalen vind je verhalen van buren die met hun initiatief de buurt in beweging hebben gebracht.

 

Een idee? 
Heb je zelf een idee voor je buurt die je samen met je buren zou kunnen uitwerken én kan je daarbij wel wat hulp gebruiken? Vul dan het formulier hiernaast in of stuur een mail naar buurtkracht@deschoor.nl.

 

Een aanbod?
Veel ideeën kunnen buren heel goed samen organiseren (met een extra steuntje in de rug van Buurtkracht), maar voor een aantal ideeën is de hulp van bedrijven of organisaties noodzakelijk.

Wil jij als bedrijf of organisatie een aanbod doen om een buurtinitiatief op weg te helpen met kennis en/of materialen? Dan komen we graag met je in contact via het formulier hiernaast of via een e-mail op buurtkracht@deschoor.nl.

 

Buurtkracht Community

We brengen buren samen op interesses (community). Dus ondersteunen we buren die zich bezig houden met:
- Rommelroutes

- Repair Café

- Buurtpreventieteams

- Buurtontmoetingsruimtes

- Ruil- en weggeefinitiatieven

 

Buurtkrachtacties

Via buurtkrachtacties brengen we community's en actieve buurtbewoners in beweging en zetten aan tot actie. Benieuwd welke acties wij al hebben gedaan of nog lopen? [klik hier]

 

Je kunt onze activiteiten ook volgen via de Facebookpagina Buurtkracht Almere. Je mag je eigen buurtactiviteiten ook delen via de Facebookgroep Buur(t)kracht Almere

 

Heb je een idee, vraag of aanbod?

 

Van Mooi Zo goed Zo naar Buurtkracht
Veel bewoners kennen Mooi Zo Goed Zo, waar bewoners hun ideeën kwijt konden. Nu we steeds meer vragen krijgen en deze soms ook anders van aard zijn, voegen we sinds 2021 alle vragen van bewoners samen in Buurtkracht. Dit betekent dat we de Mooi Zo Goed zo methodiek behouden, door soms bewonersinitiatieven te koppelen aan bedrijven. Maar we kijken ook op andere manieren naar jouw idee voor je buurt: wat kun je, samen met je buren zelf doen, wat heb je nodig om je idee uit te kunnen werken en wie kan je daar eventueel nog meer bij helpen. Dit alles met als doel om langdurig contact met de buren tot stand te brengen.

 

 Copyright De Schoor 2024