A A A
Je bent hier > Activiteiten > het Kom Erbij Festival

Welkom op het Kom Erbij Festival Almere!

 

Datum: Zaterdag 30 september

Tijd: 10.00 – 15.00 uur

Locatie: MBO College Almere, Straat van Florida 1

Gratis entree

 

In het kader van de Week tegen Eenzaamheid nodigen we je uit om deel te nemen aan een dag vol ontmoetingen, inspiratie en nieuwe verbindingen! Het Kom Erbij Festival Almere, georganiseerd door De Schoor en het ROC van Flevoland, belooft jou een geweldige dag waarbij samenzijn centraal staat.

Dit festival is voor alle inwoners van Almere. Of je nu jong bent of jong van geest, je bent van harte welkom.

 

Laat je betoveren door de vrolijke klanken van onze dj, doe mee met één of meerdere workshops en geniet van de lekkere hapjes. Geef ruimte aan boeiende gesprekken in het babbelbos en doe mee aan een scala aan leuke activiteiten.

 

Programma

10.00-15.00 uur | Babbelbos met prikkelende gesprekken, leuke muziek, koffie, thee, limonade en hapjes

10.00-14.30 uur | Diverse interessante workshops voor alle leeftijden

10.00-14.30 uur | Sport -en spelactiviteiten voor jong en oud

14.30-15.00 uur | Gezellige afsluiting van het festival in het Babbelbos

 

Bereikbaarheid festival

Het festival is op 2 minuten loopafstand van het station Almere Buiten.

Achter het zwembad is er de mogelijkheid om de auto te parkeren. Op het terrein achter de slagboom kan dat kosteloos (vol=vol). Daarbuiten is betaald parkeren voor maximaal €2,- per dag, zowel op straat als in de garage.

 

Dit festival is georganiseerd door De Schoor en het ROC van Flevoland en wordt mede mogelijk gemaakt door:

Woonzorg Flevoland, VMCA, Humanitas, Stichting Grootouderdag, Bonte Hond, Kleur in Cultuur, Ninette Koning Humus, Philadelphia Zorg, Ambulante Hulpverlening Midden Nederland, GOUD Almere, EigenWijze Company, Bruis Almere, Alleen en samen in Almere, Kwintes, 2turvenhoog, Schakelteam Almere, Flever

 

Workshops en activiteiten

Het Babbelbos - 10.00-15.00 uur

Kom in het Babbelbos inspirerende gesprekken voeren, ontmoet anderen, luister naar muziek en geniet van een lekker hapje en drankje. Hier vind je ook meer informatie over de verschillende workshops en activiteiten. In de Positiviteitsboom kun je een positieve of inspirerende boodschap achterlaten voor andere bezoekers. Er zijn diverse professionals aanwezig waar je vragen aan kunt stellen. Gewoon rustig zitten met een kopje koffie is ook mogelijk. Alle hapjes en drankjes worden kosteloos aangeboden door onze samenwerkingspartners.

 

Jungle Vibes - De Schoor - 10.00-12.00 en 13.00-14.30 uur

Jong en oud maken een klein percussie-instrument met divers materiaal. Tenslotte gaan wij met de eigengemaakte instrumenten een stukje muziek maken! 

 

Creatief Leven - De Schoor - 13.30-14.15 uur  

Dé cursus voor elke volwassene die last heeft van gevoelens van eenzaamheid of niet tevreden is over wat het leven brengt. Tijdens deze workshop krijg je een voorproefje van de cursus om te zien of deze bij je past. 

 

Mantelzorg! Je staat er niet alleen voor! - VMCA - 11.15-12.00 uur

Je bent mantelzorger en je wilt graag de beste zorg geven. Je wilt er zijn voor de ander. Maar wie zorgt er voor jou? In deze workshop gaan we met elkaar in gesprek over de uitdagingen die je als mantelzorger tegenkomt. Esther Mons en Eve van Dijk ondersteunen staan voor jou klaar!
Bij deze workshop bij voorkeur van tevoren aanmelden.

Aanmelden   

 

Filosofie in woord en beeld - Ninette Koning - 13.00-14.30 uur
Je gaat in groepsverband met een filosoof in gesprek over het thema verbinding en meedoen. Tegelijkertijd luistert de kunstenaar mee en maakt een kunstwerk over het gesprek. 
Neem jij deel aan dit gesprek en ben je benieuwd naar het kunstwerk? Meld je dan aan voor deze leuke workshop!
Aanmelden 

 

Coach & Approach - Humanitas - 11.15-12.00 uur

Hoe zijn jouw coaching skills? Deze workshop staat in het teken van het maken van verbinding met jezelf en met een ander. We gaan met elkaar in gesprek en behandelen de basics van coaching. Hoe coach je iemand? En hoe coach je jezelf? Gebaseerd op het ‘Coach & Approach’ traject van Humanitas en bedoeld voor jongvolwassenen tussen de 18 en 30 jaar oud. Je kunt je vooraf aanmelden bij Lotte via l.vandijk@humanitas.nl.

 

Pieterpeuterpad - 2turvenhoog - 10.00-14.30 uur

Het pad, ontworpen door Diederike Smits, bestaat uit verschillende elementen waarmee kinderen hun eigen weg kunnen leggen en lopen. De materialen waarmee het pad bekleed is zijn aaibaar en kleurrijk. Ook volwassenen die de zintuigen willen prikkelen zijn van harte welkom.

 

Kletspodcast - Bonte Hond - 10.00-14.30 uur

De Podcast van Bonte Hond is de hele dag aanwezig om live opnames te maken voor een nieuwe aflevering rondom deze mooie dag. Deze podcast wordt gemaakt voor, maar vooral ook door kinderen, dus schuif aan om samen met onze podcastmakers deze speciale aflevering in te vullen. Vertel wat jij ergens van vindt, mopper een eind weg, vertel een mop of laat onze acteurs ter plekke jouw zelf verzonnen griezelverhaal of sprookje naspelen! Vanaf de week erna kun je de aflevering terugluisteren op alle bekende podcastkanalen.

 

Sport en Spel voor jong en oud - Woonzorg Flevoland - 10.00-14.30 uur

Leuke beweeg- en spelactiviteiten om jouw sportieve kant naar boven te halen. Gedurende de dag worden er verschillende sport en spel activiteiten aangeboden. Doe gezellig mee!

 

Ballonfiguren - Clown Juju- 11.30-13.30 uur
Clown Juju maakt de mooiste ballonfiguren. Niet alleen voor kinderen, maar voor iedereen die dat leuk vindt!

 

Bloemstukjes maken - Stichting Grootouderdag - 10.00-14.30 uur

Je kunt in het Babbelbos een mooi bloemstuk maken. Kinderen wordt gevraagd hun gemaakte bloemstuk weg te geven aan een senior op het festival. Ben je geen kind meer, mag je uiteraard ook een mooi bloemstukje maken om weg te geven.

 

Het Bos van verbinding - De Schoor - 10.00-14.30 uur

Op een creatieve en speelse manier ga je samen met de kinderopbouwwerkers en andere kinderen in gesprek over verschillende dingen die belangrijk zijn voor jou als kind. Deze activiteit is geschikt voor kinderen vanaf groep 3.

 

 

Overige activiteiten in de Week tegen Eenzaamheid

Zaterdag 7 oktober AlmerePlusBeurs 10.00-15.00 uur Hal en passages Stadhuis Almere Meer info
Zaterdag 7 oktober Danspaleis 14.30-16.30 uur Burgerzaal Stadhuis Almere  
  Buurtkamers   Verschillende buurtcentra Klik
Maandag 2 november EveNaarHuis 10.00-12.00 uur Eigen Tijd, tijd voor jezelf voor mantelzorgers  
Woensdag 4 oktober Schakelteam Almere 14.00 uur inloop
14.15 start
Voorstelling: Ik voel me zo verdomd alleen
Locatie: WZC De Overloop
Boogstraat 1
Aanmelden via
06 82003387

 Copyright De Schoor 2024