A A A
Je bent hier > Nieuws > Extra coronamaatregelen per 28 november

Op vrijdag 26 november is er weer een persconferentie geweest. Het kabinet neemt strengere maatregelen om de sterke stijging van het aantal coronabesmettingen terug te dringen en verdere overbelasting van de zorg te voorkomen. Wat dit precies betekent voor onze locaties, werken wij op dit moment uit. 


Aangezien de maatregelen zondagavond al in gaan, hebben wij besloten om zondag 28 november vanaf 17.00 uur tot de volgende ochtend geen activiteiten meer toe te laten in onze buurtcentra. Wij denken dat dit de komende 3 weken zo zal blijven, maar omdat wij werken binnen een cruciale sector, willen wij dit eerst met zekerheid weten voordat we hierover definitief communiceren. 

 

Maandag 29 november plaatsen wij de meest actuele informatie op deze pagina.
 


 

Afgelopen vrijdag 12 november is er weer een persconferentie geweest met de boodschap dat de besmettingen en de instroom in de ziekenhuizen helaas nog harder gestegen zijn. Dat betekent dat er ook in accommodaties van De Schoor extra maatregelen gaan gelden per 15 november.
 
We houden anderhalve meter afstand
We willen al onze bezoekers prettige ontmoetingsplekken bieden en een veilige werkomgeving creëren voor hen en voor onze vrijwilligers en medewerkers. Dan is het belangrijk om ons zowel aan de basisregels als aan de extra maatregelen te houden. De alom bekende basisregels - zoals handen wassen, geen handen schudden, blijf thuis bij klachten, testen bij klachten – blijven van kracht. Belangrijkste wijziging is de verplichting om 1,5 meter afstand te houden. 
 
Inzet van het coronatoegangsbewijs
Naast de evenementen waar het al voor gold, geldt het coronatoegangsbewijs bij activiteiten op het gebied van kunst, cultuur en sport voor iedereen vanaf 18 jaar. Veel activiteiten gericht op ontmoeting en participatie zijn wél zonder coronatoegangsbewijs toegankelijk. Denk bijvoorbeeld aan de buurtkamers. 
 
Mondkapjesplicht
De mondkapjesplicht geldt in onze accommodaties daar waar het coronatoegangsbewijs niet geldt. Het mondkapje moet op bij binnenkomst in de accommodatie en als je loopt door de accommodatie. Als je zit, mag het mondkapje af.
 
We vragen iedereen goed rekening met elkaar te houden. Laten we er samen voor zorgen dat we grote drukte voorkomen zodat het verplicht afstand houden goed mogelijk is. Bij vragen staan onze medewerkers je graag te woord!Copyright De Schoor 2021