A A A
Je bent hier > Nieuws > Groente en fruit voor Almeerders met een laag inkomen

Almeerders met een kleine portemonnee kunnen tegen een lage prijs groente en fruit halen bij Buurtcentrum De Inloop. Iedere twee weken op de zaterdag tussen 10.00 en 12.00 uur is er een ‘Boeren voor Buren’ uitgifte waarbij er lokale en verse groente wordt aangeboden.

 

Monique Nijp van welzijnsorganisatie De Schoor: ‘’Wij merken dat de mensen niet allemaal de middelen hebben om altijd gezond eten te kunnen kopen. Dus zijn wij gestart, samen met de gemeente Almere en stichting Boeren voor Buren, een uitgifte te krijgen. Via de website van Boeren voor Buren moet je een bestelling plaatsen en deze haal je dan op bij het buurtcentrum.’’

 

Win-win situatie
Op de website van stichting Boeren voor Buren is te lezen dat dit initiatief is ontstaan in Amsterdam aan het begin van de coronacrisis. De boeren hadden het zwaar en konden hun producten niet kwijt aan de markt. Toen zij hoorden dat er gezinnen waren die weinig te besteden hadden, kwamen ze op het idee om hen te helpen.

Volgens Nijp was het logistiek gezien een lastige opgave om het eten naar Almere te halen. Daarom is er gekozen voor een samenwerking met boeren uit Almere en andere gemeenten in Flevoland.

 

Bron: www.1almere.nlCopyright De Schoor 2021