Algemeen > Weblog: Zonder Trapnotov niet zo gedreven!

Dominic de Ruiter, 21 jaar, muziekproducer en hiphop artiest.
Dominic, alias DoGGz, zocht een plek om muziek te maken. Een plek waar hij zijn muziek kon laten horen en verbeteren. Trapnotov gaf hem een podium en meer…

“Elke dag bij Trapnotov biedt nieuwe ontwikkelingen en nieuwe verrassingen. Elke dag komen jongeren bij elkaar en zoeken elkaar op. Om muziek te maken, samen te dansen en toneel te spelen, of gewoon even in de pauze of na school te chillen. De jongeren die hier komen zijn heel divers en toch vinden ze elkaar, elke dag weer. We bieden hen een podium om hun talenten te ontwikkelen en stimuleren hen in hun persoonlijke ontwikkeling. Ik vind het heel bijzonder om hier elke dag weer mee bezig te zijn. Vooral wanneer ze me vertellen hoe leuk ze het vinden. Dat ze zonder “Trap” nooit zover zouden zijn gekomen als ze nu zijn. Ik denk dat we jongeren kunnen bereiken en stimuleren door hen te behandelen als mens, niet als kind. Ik kan natuurlijk een heleboel vertellen over wat we allemaal doen hier bij “Trap”, maar eigenlijk wil ik liever “DoGGz” aan het woord laten. Hij komt hier nu al drie jaar en heeft zichzelf echt ontwikkeld in die periode.” Aldus Annemieke Haks, jongerenwerker.

Dominic: “Trap is een tweede huis voor mij. Ik kwam hier terecht via vrienden. Ik wilde muziek maken en zocht een plek waar ik terecht kon. Elke tweede donderdag van de maand is er open mic en daar kon ik mijn muziek laten horen en verder verbeteren. Ik heb hier echt mijn plek gevonden. Er zijn erg veel verschillende jongeren, maar het leukste is dat iedereen elkaar accepteert. Je ben zoals je bent en samen help je elkaar verder. De openingstijden van “Trap” zijn erg gunstig en het is leuk om hier af te spreken. Door de masterclass rap ben ik steeds verder gekomen en heb ik nu een professioneel niveau bereikt als rapper.”

“Zonder “Trap” zou ik nooit zo gedreven zijn geworden als ik nu ben”.

“Naast de muziek heb ik me hier ook ontwikkeld als mens. Toen ik hier net kwam blowde, dronk en rookte ik veel. Ik blow en drink niet meer en zelfs met roken ben ik sinds kort gestopt. Ik ben echt trots op wat ik heb bereikt. Ik heb geleerd om naar mezelf te kijken en niet altijd anderen de schuld te geven van dingen die mij overkomen. Hier heb ik ook een nummer over geschreven. Daarnaast heb ik ontdekt wat belangrijk voor me is. School bijvoorbeeld. Ik weet wat ik wil en ik weet dat het belangrijk is om mijn school af te maken. Ik ga naar het ROC in Amsterdam en ik volg de opleiding Music Production. Maar, eerlijk is eerlijk, hier bij “Trap” heb ik in 1 jaar meer geleerd dan in 3 jaar op school.

Ik werk ook als vrijwilliger. Ik werk in de studio en ben producer. Daarnaast ben ik buddy bij het project Futureproof. Hier help ik jongeren die het moeilijk hebben op school en het risico lopen voortijdig van school te gaan. Omdat ik zelf in een vergelijkbare situatie heb gezeten, weet ik waar ik het over heb. De jongeren die ik begeleid accepteren dingen van mij omdat ik uit ervaring spreek. Ik vind het erg leuk om me hier ook weer verder in te ontwikkelen. Maar muziek is toch mijn wel mijn passie”.

Annemieke: “Bij Trapnotov krijgen jongeren de kans om hun talent te ontwikkelen. We zien ze groeien. Van elkaar leren, en wat je geleerd hebt weer inzetten voor anderen, dat is ons doel”.

Annemieke Haks, jongerenwerker Trapnotov.
 © De Schoor, Welzijn in Almere | Haagbeukweg 153 | Postbus 1220 | 1300 BE Almere | Telefoon 036 - 52 78 500 | E-mail: info@deschoor.nl