Senioren > Scootmobiel lenen

In Almere kunt u op steeds meer plekken gratis een scootmobiel lenen. Dat is handig als u zelf (tijdelijk) minder goed ter been bent. Maar ook als u bezoek krijgt van mensen die niet goed kunnen lopen. Een leenscootmobiel geeft u de vrijheid om zelfstandig te reizen in Almere wanneer u maar wilt.

De voordelen van een leenscootmobiel op een rijtje:
U hoeft geen aanvraag in te dienen bij de gemeente.
De scootmobiel wordt goed benut, als er meerdere mensen gebruik van maken.
U heeft geen omkijken naar onderhoud en stalling.
Het lenen van een scootmobiel is gratis. Er geldt ook geen eigen bijdrage.

De uitleenpunten
Er zijn in Almere twee soorten uitleenpunten van de leenscootmobielen.

1. Leenscootmobielen op openbare plekken in de stad
Deze leenscootmobielen zijn er voor de inwoners van heel Almere. Om deze scootmobielen een dag(deel) te gebruiken, hoeft u alleen een formulier in te vullen bij het uitleenpunt en een kopie van uw legitimatiebewijs af te geven.

2. Leenscootmobielen bij zorgcentra
Deze leenscootmobielen zijn vooral bedoeld voor de bewoners van de zorgcentra en van de omliggende straten. Om deze scootmobielen te kunnen gebruiken, heeft u een akkoord nodig van uw huisarts en van de ergotherapeut.

In de buurtcentra De Inloop, De Wieken, Cobra en het Filmwijkcentrum kunt u terecht om een scootmobiel te lenen. Op korte termijn ook in buurtcentrum Het Kardoes (planning eind 2019). Kijk voor alle overige adressen op www.almere.nl/scootmobiel© De Schoor, Welzijn in Almere | Haagbeukweg 153 | Postbus 1220 | 1300 BE Almere | Telefoon 036 - 52 78 500 | E-mail: info@deschoor.nl