Kinderen > Hoe werkt Opstap?

Tijdens de wekelijkse bijeenkomsten van Opstap komen ouders uit 1 wijk bij elkaar. Samen met de Pedagogisch Medewerker worden de thuis activiteiten besproken. De activiteiten bestaan uit; liedjes zingen en spelletjes spelen,verhaaltjes lezen, rijmpjes maken en raadseltjes oplossen.  

Deelnemers kunnen zo thuis verder gaan met de activiteiten van het Opstap programma. Deze activiteiten met het kind nemen een kwartier tot een half uur per dag in beslag. Het is de bedoeling dat die activiteiten over vijf dagen in de week worden verspreid.

De kinderen leren op deze manier kleuren, vormen, letters en getallen herkennen, kleuren kleurplaten, knippen, plakken en maken schrijfbewegingen. Met deze activiteiten vergroten we het concentratievermogen, de fantasie en de woordenschat. Ook de ontwikkeling van de fijne motoriek krijgt veel aandacht.
Daarnaast behandelen we tijdens elke bijeenkomst een thema dat betrekking heeft op de opvoeding van kinderen.

Om deze activiteiten te kunnen doen koopt de ouder een materialendoos van Opstap. Iedere week ontvangen de ouders een boekje met daarin tien activiteiten. 
 

Meer weten over Opstap? Klik dan op één van de onderstaande onderwerpen.© De Schoor, Welzijn in Almere | Haagbeukweg 153 | Postbus 1220 | 1300 BE Almere | Telefoon 036 - 52 78 500 | E-mail: info@deschoor.nl