Welzijn in wijk en stad > Sport

Vanaf 1 januari 2017 geeft De Schoor vanuit de vakgroep Sport en onder aansturing van Michael Buth, ondersteuning aan sport- en spelactiviteiten op scholen, in wijken en voor sport-verenigingen, voor jong en oud.

Dit met als doel om Almeerders nader kennis te laten maken met diverse sporten, hen te motiveren om meer te gaan sporten en bewegen en het voor hen mogelijk te maken zich verder te ontwikkelen in hun sport.

Clusterovericht

Lange lijnen
Toerfietsen, Wielrennen, Wandelen, Hardlopen, Skeeleren, Schaatsen, Mountainbiken
Dans
Verschillende dansclinics
Budosporten
Judo, Schermen, Karate, Taekwondo, Kickboksen, Jiu Jitsu, MMA(Mixed Martial Arts)
Gymnastiek
Freerunning, Gymnastiek, turnen
Triathlon
Combinatie presentatie en praktijk
Zaalsporten
Volleybal, Korfbal, Basketbal, Handbal
Balsporten
Voetbal, Hockey, Cricket, Rugby, American Footbal
Denksporten
Schaken, Dammen, Bridge, Biljart/Darts, Jeu de boules, Bowls
Outdoor
Atletiek, Handboogschieten, Bootcamp, Frisbee, Honk- en Softbal, Golf
 
Watersporten
Windsurfen, Zeilen, Roeien, Overige watersporten
Racketsporten
Tennis, Badminton, Tafeltennis, Squash
 

 

Bewegen is belangrijk, zeker als je ouder wordt. Bewegen houdt je langer fit en zelfredzaam. Botten en spieren worden sterker, de coördinatie verbetert en het heeft een gunstige invloed op diverse aandoeningen. Maar het is vooral ook leuk en gezellig, zeker als je het in groepsverband doet. 

De Buurtsportcoaches van De Schoor organiseren diverse andere beweegactiviteiten voor 55+. 

Almere Stad:
Vanaf nu kan je wekelijks meedoen aan verschillende beweegactiviteiten als conditietraining, dansen op muziek, valpreventie en badminton. Op dinsdag in sporthal Stedenwijk en op donderdag in sporthal Waterwijk. Op beide dagen van 10.30 tot 12.00 uur.


 

  Voor meer informatie: klik op de afbeelding.Almere Haven:
Kom ook naar de wekelijkse activiteiten in Almere Haven. Elke woensdagochtend van 10.00 tot 11.00 uur "Dans en Balans" en elke vrijdagmiddag van 12.00 tot 13.00 uur "Beweegactiviteit 55+".

Beiden in de buitenzaal van buurtcentrum Corrosia. Kosten: 2 euro per keer. Schrijf je snel in, want vol = vol. Al is inschrijven niet verplicht en zit je niet vast aan een abonnement.

Voor meer informatie: klik op onderstaande afbeeldingen. 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sportclub MOVE
Speciaal voor kinderen, jongeren en volwassenen (tot 40 jaar) met een ernstig meervoudige beperking, die in Almere wonen of naar school gaan en die op zoek zijn naar een sportieve vrijetijdsbesteding, is sportclub MOVE in 2019 in het leven geroepen. 

MOVE (Motorische Ontwikkeling Voor EMB) voorziet in de behoefte aan sporten en bewegen van mensen met een ernstig meervoudige beperking (EMB) en werkt volgens het Motor Activity Training Program (MATP), wat speciaal is ontwikkeld voor mensen met EMB en voor mensen die fysiek of qua gedrag niet in staat zijn om sportactiviteiten op een reguliere manier te beoefenen.

Plezier in samen sporten en bewegen staat voorop en er wordt gewerkt met kleine groepen van maximaal vijf deelnemers. De activiteiten worden uitgevoerd door Simone Tang en Jolanda Gudde van team Sport.

Locaties:  
- de gymzaal van Olivijn (basisschool voor speciaal onderwijs in Almere)
- woonzorglocatie van Triade aan de Bachweg (18+ groep)  

 

 © De Schoor, Welzijn in Almere | Haagbeukweg 153 | Postbus 1220 | 1300 BE Almere | Telefoon 036 - 52 78 500 | E-mail: info@deschoor.nl