Bekijk deze e-mail in de browser
 
Vrijwilligersnieuws
december 2022, nummer 6
 

Inhoud


 

Deze week is het de Week van de Vrijwilliger. Op 7 december is het de Dag van de Vrijwilliger. Omdat we ontzettend blij zijn met jouw inzet bieden we je in deze maand een kerstpakket aan. Deze wordt medio december bij je thuis bezorgd. En zie ook de advertentie in de Almere Deze Week en het filmpje van de VMCA.

Op dit moment zijn we druk met het evalueren en herschrijven van ons vrijwilligersbeleid. Hiervoor hebben we in de afgelopen periode meerdere gesprekken met vrijwilligers gevoerd. Tijdens de gesprekken kwamen er al verschillende ideeën ter sprake waardoor dingen niet alleen beter gaan maar het vrijwilligerswerk ook leuker wordt. Wat ons betreft blijven we in gesprek en zijn benieuwd naar jullie ideeën en meningen. Je kunt ons ook altijd een email sturen met een reactie. Stuur deze dan naar Vrijwilligeinzet@deschoor.nl.

Deze zomer nam Els Spraakman, teamleider Kinderwerk afscheid na 40 jaar werkzaam geweest te zijn bij De Schoor, Welzijn in Almere. Schrijfster Ilse Ruijters heeft op indrukwekkende en ontroerende wijze een aantal columns geschreven over Els haar Almeerse loopbaan. 

Deze kleurrijke bundel waarin de waarde en meerwaarde van kinderwerk sterk naar voren én tot zijn recht komt kun je bekijken via www.deschoor.nl/sterkinkinderwerk/columns

Liever een papieren versie om door te kunnen bladeren? Laat het ons weten!

Steeds meer Almeerders zetten zich in om hun woonomgeving leuker en leefbaarder te maken. Vaak begint het met een idee, zoeken bewoners elkaar op en kunnen dan wat hulp gebruiken om hun idee om te zetten in een plan. Met Buurtkracht hoeven ze dat niet altijd alleen te doen! Onze opbouwwerkers helpen bewoners om samen met hun buren plannen te maken voor het verbeteren van hun leefomgeving. Want betrokkenheid bij je eigen buurt zorgt voor meer woonplezier. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het opzetten van een buurtpreventieteam, samen een buurtkrant uitbrengen of een ruil- en weggeefinitiatief opzetten.


Via blogs en verhalen laten de opbouwwerkers de impact van Buurtkracht zien. De eerste serie Buurtkrachtblogs staat online: ze gaan over de plantenbieb, de boodschappenkast én de weggeefkast. Straks volgen Buurtkrachtverhalen: persoonlijke verhalen van Almeerders over hoe zij hun buurt met bewonersinitiatieven leuker en leefbaarder maken.
Je vindt de Buurtkrachtblogs en Buurtkrachtverhalen op www.deschoor.nl onder het kopje Buurtkracht.

In 2023 is NLdoet op 10 en 11 maart. Sinds 1 november 2022 kunnen organisaties hun activiteit aanmelden op de site. Er zijn al 562 activiteiten aangemeld. Je kunt een activiteit aanmelden of je aanmelden als deelnemer.
NLdoet kan het begin zijn van vele mooie dingen. Je maakt kennis met nieuwe vrijwilligers en je initiatief kan rekenen op meer lokale belangstelling en meer impact. En niet onbelangrijk vrijwilligers die tijdens NLdoet hebben meegeholpen gaan vaker vrijwilligerswerk doen. 
Bekijk hier de activiteiten in Almere

Wie ben je en wat doe je bij De Schoor?
Mijn naam is Rick Mulder, ik ben 25 jaar en al zo’n 4 jaar vrijwilliger bij poppodium de Meester. Als avondcoördinator zorg ik dat alles op rolletjes loopt en ben ik assistent van degene die de leiding heeft. Verder help ik bij het opzetten van evenementen en maak ik posts voor social media.

 

Wat brengt het doen van vrijwilligerswerk jou?
Ik vind het leuk om te ervaren hoe alles praktisch in zijn werk gaat. Het liefst houd ik me bezig met conceptontwikkeling, dus het concert boeken, een naam verzinnen en uitdenken hoe we het evenement of concert gaan verkopen en vervolgens op de avond zelf alles regelen. En daarnaast vergroot het doen van vrijwilligerswerk mijn netwerk.

 

Wat is het meest bijzondere dat je is bijgebleven als vrijwilliger van de Meester?
Dat is de omslag van offline naar online tijdens corona. In een week tijd lag het plan klaar en kon het ook heel snel uitgevoerd worden.

 

Wanneer ga jij blij naar huis?
Als de avond een succes was en zowel het publiek als het personeel het naar hun zin hebben gehad.
Maar eigenlijk ga ik altijd blij naar huis.

Leren op je eigen tempo? Misschien is een e-learning wel iets voor jou!
Leer bijvoorbeeld hoe je omgaat met agressie of wat je kunt betekenen voor iemand die eenzaam is.
Maar ook beter leren communiceren of leren vloggen behoort tot de mogelijkheden.
Op deze pagina van de VMCA vind je alle verschillende e-learnings.

 

 

© De Schoor 2022
privacyreglement
Wie geen prijs stelt op deze nieuwsbrief kan zich hier afmelden.