Bekijk deze e-mail in de browser
 
Nieuwsbrief voor gebruikers buurtcentra
Juni 2022
 

Inhoud

Buurtcentrum Parkwijk!
Buurtcentrum Parkwijk is een gezellig en sfeervol buurtcentrum en beschikt over een mooie patio. Verhuur in de avond en weekend behoort tot de mogelijkheden, indien gewenst kan de lunch en/of borrel worden verzorgd.
Bekijk onze site voor meer informatie!

Inzamelingspunt voor Oekraïne.
Een activiteit die zo snel en goed is opgezet.

Een inzamelingspunt voor de Oekraïense gemeenschap. Kleding in alle soorten en

maten maar ook huishoudelijke materialen

en kinderspeelgoed. Wat is er veel gedoneerd en wat komt het goed terecht. Vrijwilligers uit Oekraïne zijn het contactpersoon en regelen de uitgifte en de giften die nog steeds binnenkomen. Het uitgifte punt is vanaf medio juni in buurtcentrum De Draaikolk.

Patricia Werkman is 1e aanspreekpunt voor alle vragen rondom activiteiten voor Oekraïne. Vragen? Mail naar pwerkman@deschoor.nl

Hallo, mijn naam is Monique. Ik ben het gezicht achter het Initiatievenbureau. Als overkoepelend contactpersoon voor alle buurtcentra heb ik je vast al eens gesproken.

Algemene vragen van bedrijven, bewoners en gebruikers komen bij mij. Ik ben de snelle schakel tussen jou en het buurtcentrum.
Het Initiatievenbureau is ervoor om ideeën en wensen te helpen vertalen in een activiteit. 

Daarnaast probeer ik creatief te zijn en zet ik brede activiteiten op in buurtcentra. Zoals het Kinderzwerfboek, het inzamelen van doppen voor de KNGF, zorgen voor crea tijdschriften en nog veel meer.

Wil jij eens sparren of kan ik iets voor je betekenen? Mail naar initiatievenbureau@deschoor.nl 

Het is juni en binnenkort zijn er meerdere landelijke acties die gaan plaatsvinden. Bij de onderstaande landelijke acties zijn er leuke activiteiten te beleven bij De Schoor, zie onze site voor meer: www.deschoor.nl

In de zomer gaan er zeker activiteiten door in de buurtcentra. Wil je weten wat, hou social media in de gaten. 

 

21 juni gaat de zomer van start.

16 juli start de zomervakantie voor de Almeerse scholieren.

1 juli is het Keti Koti: een nationale herdenking en viering van de afschaffing van de slavernij.

24 september is het burendag! Deze dag is

ervoor om gezellig samen te komen met je buren. Hou onze programmering dus goed in de gaten. Of als je zelf een activiteit wil organiseren, neem dan contact op met jouw contactpersoon van het buurtcentrum.

Blijf op de hoogte van alle activiteiten door

jouw buurtcentrum ook te volgen op Facebook!

Alleen en samen in Almere is een project in samenwerking met De Schoor, Humanitas, VMCA Zorggroep Almere en Goud in Almere.

Eenzaamheid wordt vaak omschreven als een leeg en naar gevoel. Het is een seintje in je lichaam dat je vertelt dat je iets moet veranderen aan de verbinding met andere mensen. Deze emotie gaat niet vanzelf over. Je moet er zelf aan werken.

In Almere voelt meer dan de helft van de volwassenen zich weleens eenzaam. Of je nu jong of oud bent, een baan hebt of werkloos bent, je veel de deur uit gaat of juist thuisblijft. Eenzaamheid kan iedereen raken.

Meer weten over dit project? Neem contact met ons op via de website: www.alleenensameninalmere.nl.
 

We zijn ontzettend blij met jou als gebruiker van het buurtcentrum! Dankzij jou hebben bewoners een leuke activiteit dichtbij huis.

Vind jij het ook leuk om het verder uit te breiden en de krachten te bundelen met andere gebruikers? Dat lijkt ons superleuk! Want alle activiteiten kunnen groeien en uitbreiden.
Dat jong en oud samengaan. De muziek activiteiten kunnen optreden bij bijvoorbeeld de eettafels of een kaartclub kunnen verblijden. De haak- en brei activiteiten hun know-how delen met kids uit de buurt en dat ze breien voor een mooie actie of project. En zo hebben we nog zoveel meer.

Heb je zelf een idee, wil je eens brainstormen? Graag! Neem contact op met het initiatievenbureau: initiatievenbureau@deschoor.nl

Heeft u vragen of interesse in een buurtcentrum? Of zelf in de ‘maak kennis met’ komen te staan? Mail dan naar initiatievenbureau@deschoor.nl

 

Tot slot, willen wij jou een hele fijne zomer(vakantie) toe wensen. Tot binnenkort!

© De Schoor 2022
privacyreglement
Wie geen prijs stelt op deze nieuwsbrief kan zich hier afmelden.
De Schoor, Welzijn in Almere