Bekijk deze e-mail in de browser
 
Nieuwsbrief voor netwerkpartners
Juni 2022 - nummer 9
 

Inhoud

De Schoor is overal in Almere. We kennen iedereen en weten wat er in de wijken speelt. We gaan integraal, mét bewoners, met vragen, behoeften en sociale vraagstukken aan de slag. In een sprekende animatie laten we graag zien hoe we dat doen!


www.deschoor.nl/koersplan


Deze animatie sluit aan op ons koersplan Samen meedoen mogelijk maken dat deze zomer verschijnt.

 

Nog een paar weken en dan begint voor veel Almeerders de zomervakantie. Ook in deze periode organiseren wij activiteiten. Voor kinderen, jongeren en senioren in het bijzonder én voor Almeerders die elkaar graag willen blijven ontmoeten deze zomer. 


Meer weten? www.deschoor.nl/zomerfun


Na een succesvolle pilot in 2020 is per 1 juni 2022 nieuw leven geblazen in het project Financiën in de Spreekkamer. Dit project is een samenwerking tussen de huisartsenpraktijk van Zorggroep Almere en het Maatwerk Ondersteuning Schuldstabilisatie (OSS) van De Schoor. 

 

Het doel van dit project is om in de huisartsenpraktijk patiënten met geldzorgen vroegtijdig te signaleren en hen laagdrempelig een adviesgesprek met een maatwerker aan te bieden. Gemiddeld zetten mensen met financiële problemen namelijk pas na een aantal jaar de stap naar hulpverlening en zijn de schulden dan inmiddels hoog opgelopen. Hoe eerder financiële problemen aan het licht komen, hoe beter. Na de verwijzing van de huisarts neemt de maatwerker contact op met de patiënt om advies en eventueel verdere ondersteuning te bieden.

 

In 2022 kunnen 100 patiënten worden doorverwezen. Het project wordt uitgevoerd in de gezondheidscentra Prisma in Almere Buiten en De Haak in Almere Haven. We streven ernaar om in 2023 uit te breiden naar meer gezondheidscentra.
 

In aflevering 10 staat sport centraal. Gevoelsmatig een belangrijk thema in een jonge, ambitieuze stad. Almere heeft een prachtig Topsportcentrum, met een topsporthal én een breedtesporthal, een profvoetbalclub én is een groeiende stad met een jonge bevolking. Een stad waar volop beweging in zit. 


Maar welke visie ligt er onder sporten en bewegen in Almere? Hoe geven organisaties in de stad hier uitvoering aan? En hoe grijpen talentontwikkeling, gezonde leefstijl en het sociale aspect in elkaar? Ik ga op onderzoek uit. En spreek met Tim Tier (Almere Kenniscentrum Talentontwikkeling van gemeente Almere) en Niels van der Steen, buurtsportcoach over de visie op sport en bewegen van de gemeente Almere. Vervolgens diep ik met Elien de Heij, teamleider Sport en Leonie Gleiser, buurtsportcoach Poort de rol die De Schoor speelt in de uitvoering van deze visie verder uit. 

 

Luisteren? www.deschoor.nl/podcast 

 

Veel luisterplezier bij de laatste aflevering van… In Almere.
Ook de voorgaande 9 afleveringen zijn nog te beluisteren!
 

Vanaf vandaag, 21 juni, is het zomernummer van ons Schoormagazine online beschikbaar via www.deschoor.nl/schoormagazine. Liever een papieren versie? Stuur dan een mail naar pr@deschoor.nl.

 

De Gemeente Almere, GGD Flevoland, De Schoor, Welzijn in Almere en Team:Fit hebben de handen ineengeslagen. Samen zetten zij zich in om zoveel mogelijk sportverenigingen kosteloos te ondersteunen bij het creëren van een gezondere sportomgeving. Team:Fit is de landelijke werkwijze waarmee JOGG zich inzet voor een gezondere sportomgeving. Daarnaast is er vanzelfsprekend aandacht voor een rookvrij sportterrein en verantwoord alcoholgebruik.

 

De coaches staan voor je klaar 
Jullie sportlocatie gezonder maken is makkelijker dan je denkt. Meld je kosteloos aan bij Team:Fit. Wij helpen je op weg naar een gezondere sportomgeving. De Team:Fit Coach helpt jullie met het toevoegen van gezonder aanbod, leert je hoe je leden kan betrekken en laat zien hoe je ook de clubkas financieel gezond houdt. Bespreek je ideeën met de coaches.

Emmy van Maurik    evanmaurik@deschoor.nl - 06-14 88 90 68
Angelique van Tilburg    avantilburg@deschoor.nl - 06-52 42 04 65

 

Kijk voor eer informatie op www.deschoor.nl/teamfit

© De Schoor 2022
privacyreglement
Wie geen prijs stelt op deze nieuwsbrief kan zich hier afmelden.
De Schoor, Welzijn in Almere