Bekijk deze e-mail in de browser
 
Nieuwsbrief voor gebruikers buurtcentra
maart 2022
 

Inhoud

WHOP ALMERE!


WHOP ALMERE organiseert gezellige bijeenkomst met 50-plussers die graag zingen, muziek maken, luisteren, dansen, meezingen en genieten! Dat zijn de WHOPpers, oftewel Wanted Happy Older People.
Vanwege de coronamaatregelen die voor een lange tijd golden, was het niet mogelijk deze bijeenkomst te organiseren. Gelukkig is het vanwege de huidige versoepelde coronamaatregelen vaker mogelijk om het buurtcentrum De Inloop te komen bezoeken. Wij kondigen dan ook graag aan dat de volgende WHOP-bijeenkomst binnenkort zal plaatsvinden, namelijk op 19 maart!


De WHOP-bijeenkomst op zaterdag 19 maart is van 10.00 tot 12.30 uur, met als thema ‘DAAR KOMT DE LENTE’. Deelnemers kunnen 3 liedjes kiezen in dit thema, bij voorkeur voor een ander lied met een ander thema is het ook goed. Deze liedjes worden vaak vooraf doorgegeven aan de organisator Conny Musch. Zij zoekt dan de gevraagde teksten en karaokes met zang/lyrics en geeft dat door.
Lukt het niet om 10.00 uur aanwezig te zijn? Dan is later aanschuiven mogelijk of nodig ons WHOPpers uit als u in een zorghuis woont. Wij komen u graag een gezellige middag vol muziek bezorgen!


Enthousiast geworden? Stuur dan graag even een mail naar whopalmeregoespop@telfort.nl om te laten weten dat u van de partij bent!
Voor € 4 krijgt u er ook nog een lekker kopje thee of koffie bij!

In deze rubriek stelt een sociaal beheerder zich graag aan je voor. In deze nieuwsbrief maken we kennis met Sandra Huigsloot. Zij is op dit moment de trotse contactpersoon van de buurtcentra Het Boegbeeld en Filmwijk. Al 1,5 jaar is Sandra werkzaam bij De Schoor. Zij werd contactpersoon in de tijd dat het coronavirus om de hoek kwam kijken en zij besefte dat verbinding leggen met en tussen bewoners juist op dat moment zo belangrijk was. 


Sandra beschrijft Het Boegbeeld als: “een bruisend centrum in wording”. Buurtcentrum Filmwijk beschrijft Sandra als: “een laagdrempelig, gezellig buurtcentrum”.


Sandra vindt haar rol als contactpersoon erg leuk om verschillende redenen. Ze maakt graag een praatje met diverse groepen, zowel jongeren als ouderen. Daarnaast maakt het organiseren van activiteiten en de taken als contactpersoon het werk ook amusant. Maar de kern van haar werk: buurtbewoners met elkaar in contact brengen.


Tot slot, de twee buurtcentra zijn op zoek naar vrijwilligers. Ook buurtbewoners met leuke ideeën voor een activiteit zijn welkom om het buurtcentrum binnen te lopen. 
Heb jij vragen of wil je contact met ons opnemen? 
boegbeeld@deschoor.nl
filmwijk@deschoor.nl 
Nieuwsgierig naar de activiteiten in de buurtcentra? site www.deschoor.nl
 

11 en 12 maart was het NLDoet. Ook in Almere werden er vele activiteiten gehouden. Het was een succes, bedankt iedereen!
16 maart waren de gemeenteraadsverkiezingen. Veel buurtcentra waren deze dag een stemlocatie. 


18 maart was het Nationale Pannenkoekdag. In een aantal buurtcentra zijn er heerlijke pannenkoeken gebakken. Kijk maar eens op de verschillende Facebookpagina's van de buurtcentra.


19 maart was het Nationale Opschoondag. Deze dag is ervoor bedoeld om samen Nederland zwerfafvalvrij te maken. Op verschillende plekken staken collega's samen met buurtbewoners de handen uit de mouwen.

Vanuit Buurtkamer Het Kardoes een nieuwe activiteit gestart: de Plantenbieb! Dit mooie initiatief is gestart zodat bewoners met wat minder geld toch aan een plantje kunnen komen en de eenzaamheid in de buurt verminderd kan worden.


Bewoners kunnen in Buurtkamer Het Kardoes een plantje komen brengen en/of halen. Het Kardoes is maandag tot en met vrijdag geopend van 09.00 tot 16.00 uur.


Tot binnenkort! 

Onlangs is er een wissel geweest met de contactpersonen van de buurtcentra. Deze informatie is wellicht ook voor jou belangrijk. 

Theater en cutureel centrum De Glasbak
Buurtcentrum De Bazuin

 

John Booi
(jbooi@deschoor.nl)
Buurtcentrum Cobra

Leo de Bruin
(ldebruin@deschoor.nl)

 

Buurtcentrum Het Kardoes

Willie Grootendorst
(wgrootendorst@deschoor.nl)

 

Buurtcentrum De Inloop

Ria LaMark
(rlamark@deschoor.nl
Joke Hulst
(jhulst@deschoor.nl)

 

Buurtcentrum EveNaarHuis

Ria LaMark
(rlamark@deschoor.nl)

 

Buurtcentrum Het Boegbeeld

Sandra Huigsloot

(shuigsloot@deschoor.nl)

 

Buurtcentrum Filmwijk

Ron van Dijk

(rvandijk@deschoor.nl) en

Sandra Huigsloot

(shuigsloot@deschoor.nl

 

Buurtcentrum Meenten & Grienden

Joke Hulst

(jhulst@deschoor.nl)

 

Buurtcentrum De Draaikolk

Zlata Chabo

(zchabo@deschoor.nl

 

Buurtcentrum Kolkzicht 

Shamal Hassan

(kolkzicht@deschoor.nl

 

Buurtcentrum Parkwijk

Irma van der Hoeven

(ivanderhoeven@deschoor.nl

 

Buurtcentrum Het Forum

Ron van Dijk

(rvandijk@deschoor.nl) en

Erik Kooi

(ekooi@deschoor.nl

 

Buurtcentrum Amerika

Ron van Dijk

(rvandijk@deschoor.nl

 

Buurtcentrum De Cartoon

Erik Kooi

(ekooi@deschoor.nl)

 

Buurtcentrum De Ruimte

Marcel Swart

(mswart@deschoor.nl

 

Buurtcentrum Corrosia  Donna Adriaansen (dadriaansen@deschoor.nl


 

Heeft u vragen of interesse in een buurtcentrum? Of zelf in de ‘maak kennis met’ komen staan? Mail dan naar initiatievenbureau@deschoor.nl.

© De Schoor 2022
privacyreglement
Wie geen prijs stelt op deze nieuwsbrief kan zich hier afmelden.
De Schoor, Welzijn in Almere