Bekijk deze e-mail in de browser
 
Nieuwsbrief voor netwerkpartners
December 2021 - nummer 5
 

Inhoud

Wie had in januari van dit jaar gedacht dat het coronavirus ons nog steeds zo in zijn greep zou houden? Als organisatie passen we ons steeds aan aan de geldende maatregelen. Mondkapjes dragen, afstand houden, thuis blijven (én werken als dat kan) en nu een “avondlockdown”. Het vraagt veel inspanning van onze collega’s en netwerkpartners. 
Het ziet ernaar uit dat we ook in 2022 te maken hebben met coronamaatregelen. Ik hoop dat we ook dan weer op elkaar kunnen rekenen. Want samen maken we Meedoen in Almere mogelijk voor alle inwoners.
Namens al onze collega’s wens ik je mooie feestdagen. Dat je er - met de nu geldende maatregelen - toch een feestelijke periode van kan maken.


Gerard Boekhoff
directeur-bestuurder

Bij onze vrijwilligers en medewerkers valt hij deze week op de mat: Schoormagazine 11. Veel van onze netwerkpartners ontvangen de digitale versie in hun mailbox. Krijg je hem niet, maar wil je hem de volgende keer wel ontvangen? Laat het ons weten via dit formulier. 


De digitale versie vind je op www.deschoor.nl/schoormagazine of via https://onlinetouch.nl/deschoor/schoormagazine-11

 

In deze editie onder andere:
•    Nationaal Jaar Vrijwillige Inzet
•    Woondocumentaire voor oudere Almeerders
•    Jongerenwerk op school
•    Buurtkracht: benut kracht van buur en buurt!
•    Column van wethouder Julius Lindenbergh

In editie 6 van onze podcast ‘In Almere’ draait alles om vrijwillige inzet. De economische waarde van vrijwilligerswerk in Nederland wordt geschat op 8,5 miljard euro per jaar. Maar wat zegt dat? Hoe bereken je überhaupt alles wat in relaties tussen mensen speelt, zoals aandacht, zorg voor elkaar, plezier, inspiratie, wederkerigheid ertoe doen in euro’s?

 

Uit gesprekken met Alex Boonstra (De Schoor) en Aranka Verheugd (VMCA), vrijwilliger Henk Hovis, Mireille Maste van Buurtbemiddeling én twee Almeerders op straat blijken juist in deze factoren de échte waarde van vrijwillige inzet te schuilen. Iedereen doet wel iets voor een ander. Daarom past de term vrijwillige inzet beter dan het ‘oude’ vrijwilligerswerk. En alles draait om ‘de pretoogjes’ bij vrijwilligers. Als die er zijn, doen ze iets wat ze leuk of uitdagend vinden. Zo maken ze een verschil voor een ander.

 

Luister zelf maar hoe! Hier: www.deschoor.nl/podcast of via je favoriete podcastapp.

Door het toenemend aantal coronabesmettingen, gelden nieuwe en aangescherpte regels die van invloed zijn op ons werk. De meest actuele informatie is te vinden op www.deschoor.nl/coronamaatregelen.


Normaal gesproken staat onze kalender in de decembermaand bol van de feestelijke activiteiten. We proberen, binnen de mogelijkheden, ook dit jaar weer een aanbod te realiseren. Wat door kan gaan, plaatsen we op  www.deschoor.nl.

© De Schoor 2021
privacyreglement
Wie geen prijs stelt op deze nieuwsbrief kan zich hier afmelden.
De Schoor, Welzijn in Almere