Bekijk deze e-mail in de browser
 
Vrijwilligersnieuws
december 2021, nummer 2
 

Inhoud

Wie had in januari van dit jaar gedacht dat het coronavirus ons nog steeds zo in zijn greep zou houden? Als organisatie passen we ons steeds aan aan de geldende maatregelen. Mondkapjes dragen, afstand houden, thuis blijven (én werken als dat kan) en nu een “avondlockdown”. Het vraagt veel inspanning van ons allemaal.
 

Het ziet ernaar uit dat we ook in 2022 te maken hebben met coronamaatregelen. Ik hoop dat we ook dan weer op jou kunnen rekenen. Want samen maken we meedoen in Almere mogelijk voor alle inwoners.
 

Namens al onze collega’s wens ik je mooie feestdagen. Dat je er - met de nu geldende maatregelen - toch een feestelijke periode van kan maken!
 

Gerard Boekhoff
directeur-bestuurder

7 december is uitgeroepen tot de Dag van de Vrijwilliger. En wat zijn we blij met jouw vrijwillige inzet. Als blijk van waardering bieden we je een eindejaarspakket aan. Deze wordt in de loop van december bij je thuis bezorgd.

In editie 6 van onze podcastserie ‘…In Almere’ draait het om vrijwillige inzet. De economische waarde van vrijwilligerswerk in Nederland wordt geschat op 8,5 miljard euro per jaar. Maar wat zegt dat? Hoe bereken je überhaupt alles wat in relaties tussen mensen speelt, zoals aandacht, zorg voor elkaar, plezier, inspiratie, wederkerigheid ertoe doen in euro’s? Uit gesprekken met Alex Boonstra (De Schoor) en Aranka Verheugd (VMCA), vrijwilliger Henk Hovis, coördinator Mireille Maste van Buurtbemiddeling én twee Almeerders op straat blijken juist in deze factoren de échte waarde van vrijwillige inzet te schuilen. Iedereen doet wel iets voor een ander. Daarom past de term vrijwillige inzet beter dan het ‘oude’ vrijwilligerswerk. Vrijwilligers maken het verschil voor een ander. Luister zelf maar hoe! Hier: www.deschoor.nl/podcast of via je favoriete podcastapp.


Hij valt deze week op de mat: de decembereditie van het Schoormagazine. Deze keer in het teken van vrijwilligers.
Met dit Schoormagazine sluiten we het Nationaal Jaar Vrijwillige Inzet af. En dat doen we vanzelfsprekend met veel aandacht voor al dat vrijwilligerswerk dat honderden vrijwilligers dagelijks doen voor hun stadgenoten. Bijzonder is het project #Meedoen waarbinnen asielzoekers van het AZC Almere divers vrijwilligerswerk verrichten. Of Buurtkracht, waar het team Opbouwwerk de kracht van buur en buurt vergroot.

 

In deze editie onder andere:

  • Nationaal Jaar Vrijwillige Inzet
  • Woondocumentaire voor oudere Almeerders
  • Jongerenwerk op school
  • Buurtkracht: benut kracht van buur en buurt!
  • Column van wethouder Julius Lindenbergh

Alvast een kijkje nemen? https://onlinetouch.nl/deschoor/schoormagazine-11

© De Schoor 2021
privacyreglement
Wie geen prijs stelt op deze nieuwsbrief kan zich hier afmelden.