Bekijk deze e-mail in de browser
 
Nieuwsbrief voor netwerkpartners
November 2021 - nummer 4
 

Inhoud

Met de slogan Wij werken aan de kracht van verschil maken wij duidelijk dat wij diversiteit hoog in het vaandel hebben staan. In Multi-Club Het Karwij in Kruidenwijk is het eerste bord onthuld met ons diversiteitsstatement erop. De komende weken komt dit statement in alle jongeren- en buurtcentra te hangen.

 

Directeur-bestuurder Gerard Boekhoff: “Wij willen dat iedereen zich bij ons thuis voelt en actief mee kan doen. Dat betekent dat iedereen zichzelf kan zijn, zich uitgenodigd en vrij voelt een mening te geven, zich kan ontwikkelen en zich gewaardeerd weet.”

 

Kijk voor meer informatie op www.deschoor.nl/dekrachtvanverschil: daar vind je naast het statement ook een filmpje waarin de kracht van het verschil duidelijk wordt gemaakt door medewerkers.


Almere staat vooral bekend als jonge stad waar inwoners en professionals samen aan bouwen. Een stad die nog steeds niet af is. Toch zet ook in Almere de vergrijzing nu echt door. ‘(G)Oud in Almere’ is dan ook een even mooi gekozen als belangrijk speerpunt voor de gemeente.

 

Hoe kunnen ouderen genieten van een gelukkige en gezonde oude dag? Is er genoeg te doen en zijn de voorzieningen toereikend? Hoe dragen De Schoor, ouderen en collega-organisaties bij aan een gouden oude dag? Wat vinden ouderen zelf dat daar voor nodig is?

 

Die vragen vinden antwoorden in gesprekken met Johan Kivits (verbinder ‘Goud in Almere’, gemeente Almere), Soraya Koning (coördinator van WegWijs en betrokken bij de documentaire ‘De sleutel tot gezond en gelukkig ouder worden’) en Ym de Roos (actieve inwoner en trekker van een bijzonder woonproject in Haven), Nancy Peper en Saida Ezzafzavi (ouderenwerkers en betrokken bij de pilot Kleurrijk Grijs) en Destiny Timmer (combinatiefunctionaris Sport).


De podcast beluisteren? www.deschoor.nl/podcast 

De ouderenwerkers van De Schoor hebben in samenwerking met regisseuse Brenda Leusink een documentaire gemaakt met informatie over wonen voor senioren, mantelzorgers en netwerkpartners in Almere.

 

Doel van de documentaire is om zelfstandig wonende senioren en hun netwerk meer bewust te maken van het tijdig nadenken over wensen met betrekking tot levensloopbestendig wonen. We willen Almeerse inwoners laten zien welke mogelijkheden er zijn, welke stappen ze kunnen nemen en hen inspireren met praktijkverhalen. Daarnaast is de film een informatief naslagwerk voor de betrokken partners in het sociaal domein en rondom wonen.

 

Première in De Glasbak
De première van de documentaire is woensdag 10 november van 10:00-14:00 uur in theater en cultureel centrum De Glasbak aan de Lierstraat 21 in Muziekwijk. Daarna wordt de film vertoond in diverse buurtcentra in Almere.

Wie de documentaire wil zien, kan zich aanmelden via de website: www.deschoor.nl/documentaire.

 

Na de film is er een kleine informatiemarkt waar verschillende netwerkpartners informatie geven over de mogelijkheden om gelukkig oud en zelfstandig te kunnen blijven wonen.

 

Vragen of meer informatie? Stuur een mail naar Soraya Koning via skoning@deschoor.nl of Claudia Severs via csevers@deschoor.nl. Via de eerder genoemde link is ook een voorproefje van de documentaire te zien.


Geen baan, geen diploma, torenhoge schulden en depressief. CJ (24) wist niet meer wat hij moest doen. Zijn moeder spoorde hem aan hulp te zoeken. “Gelukkig heeft ze dat gedaan. Ik zag geen uitweg meer en dacht dat niemand mij kon helpen. Maar nu heb ik weer zin in de toekomst.”

Het Oranje Fonds is de campagne #jijdoetertoe gestart. Een van de verhalen komt van ons leerwerkproject Learn2Work in samenwerking met het Jongeren Perspectief Fonds. Lees hier hoe CJ (24) dankzij Learn2Work en het Jongeren Perspectief Fonds zijn leven weer op de rit kreeg: https://www.oranjefonds.nl/ik-doe-er-weer-toe

Volgende maand verschijnt Schoormagazine 11. In dit nummer staan we onder andere uitgebreid stil bij het Nationaal Jaar Vrijwillige Inzet, het belang van een goede start voor de jeugd en het jongerenwerk op school. Medewerkers delen hun mooiste momenten van afgelopen jaar. Kortom: een afwisselend magazine. Wil je er zeker van zijn dat je een – digitaal - exemplaar ontvangt? Stuur dan een mail naar pr@deschoor.nl met je emailadres.

Nu de besmettingscijfers weer stijgen, moeten ook wij onze werkwijzen weer aanpassen. Dit geldt vooral voor de activiteiten in de buurtcentra. Wij informeren onze gebruikers en bezoekers tijdig, zodat zij weten wat zij kunnen verwachten van ons én welke acties zij zelf moeten ondernemen. Ook voor alle andere activiteiten kijken we goed naar wat de consequenties van de nieuwe maatregelen zijn.
Wil je meer weten over onze aanpak? Kijk dan op onze website of vraag ernaar bij onze collega’s.

© De Schoor 2021
privacyreglement
Wie geen prijs stelt op deze nieuwsbrief kan zich hier afmelden.
De Schoor, Welzijn in Almere