Bekijk deze e-mail in de browser
 
Nieuwsbrief voor gebruikers buurtcentra
November 2021
 

Inhoud

Op het Walt Disneyplantsoen, tegenover de Vomar bevindt zich het Filmwijkcentrum.
Het Filmwijkcentrum is centraal gelegen, vlak bij het centrum maar ook snel te bereiken vanaf de snelweg. Voor de deur is ruime parkeergelegenheid. En de Floriade komt bijna in de achtertuin van het centrum. 

Het is een druk bezocht, bruisend centrum, waar buurtbewoners graag een kopje koffie drinken of aan een activiteit deelnemen. Maar ook andere Almeerders weten hun weg te vinden voor een training, vergadering of bijeenkomst.
Het buurtcentrum beschikt over een vergaderruimte, een crearuimte, twee grote zalen en een biljartruimte.
Deze ruimtes zijn voor vele doeleinden geschikt. De voornaamste activiteiten die momenteel plaatsvinden zijn:

  • bridge
  • biljart, 1x per week komen de mannen van de biljartvereniging een fanatiek potje 3 banden spelen
  • biodanza, bodyline en yoga en dansles, bewegen voor jong en oud, van uptempo tot rustig bewegen
  • 1 x per maand is er een eettafel, hier krijgen de bezoekers een heerlijke warme maaltijd met dessert, gemaakt door een groep enthousiaste vrijwilligers
  • voor de creatievelingen is er 1x per een teken- en schilderclub
  • tevens is er 1x per week een inloopspreekuur van de collega’s van het wijkteam

Ben je op zoek naar een activiteit of wil je er één organiseren, dan kan je altijd kijken op www.deschoor.nl. Hier vind je alle buurtcentra in Almere. De gebruikersvriendelijke site verwijst je makkelijk naar een activiteit of buurtcentrum. 

Mijn naam is Marcel Swart en in ben sociaal beheerder van buurtcentrum ‘De Ruimte’ in Almere Poort. Inmiddels woon ik ruim 26 jaar in Almere – en ik noem mijzelf een trotse Almeerder. Na bijna 7 jaar ben ik ook een trotse Poortenaar geworden. 
‘De Ruimte’ is het jongste buurtcentrum van Almere en, niet toevallig, ook het mooiste. We zitten met ons centrum in een verzamelgebouw samen met De Sterrenschool (basisonderwijs) en de kinderopvang van Partou (dagopvang, buitenschools en peuterspeelzaal). Daarnaast bieden wij onderdak aan het wijkteam van de gemeente en de Wetswinkel. Speciaal is dat we in ons pand niet alleen twee mooie sportzalen hebben, we hebben ook nog een zeer grote en goed uitgeruste keuken met alles dr’op en dr’an.
Voorbeelden van activiteiten die momenteel plaatsvinden: er wordt muziek gemaakt en veel gedanst; men uit zich creatief en er wordt gekookt; en er wordt vooral veel gesport. Ook zijn wij een ontmoetingsplek voor zeer uiteenlopende culturele bijenkomsten en er vergaderen bewoners van de vele appartementencomplexen in Poort (VVE-vergaderingen). 
Vier dingen waar ik momenteel heel erg trots op ben:

  1. na een saaie periode tijdens de lockdown, is het in ons centrum weer lekker druk.
  2. We vormen samen met een kleine groep vrijwilligers en twee Tomin-medewerkers een goed team.
  3. We zijn dit najaar gestart met Het Repaircafe (elke 2e zaterdag van de maand).
  4. En we gaan binnenkort weer starten met de bekende Sterrenlunch (elke 3e donderdag van de maand). 

Het wordt tijd dat we ons even voorstellen als nieuwe vaste gebruiker van het Boegbeeld.
Wij zijn het gemengde koor Poldertranen, opgericht in 2000 met als doel op een gezellige manier het Nederlandse lied te zingen. In eerste instantie echt de smartlappen, inmiddels ook wat meer de modernere liedjes.
Dus van De oude Westertoren t/m Mag ik dan bij jou.
De laatste jaren zijn we vooral gegroeid, eerst onder leiding van Marije Peters uit Utrecht die ons het meerstemmige heeft onderricht, en sinds 3 à 4 jaar Jorge Verkroost, een dirigent met roots in de musical wereld, waaronder Les Miserables.
Hij brengt bij ons weer wat meer swung en uitstraling, wat de presentatie van deze prachtige liedjes zeer ten goede komt.
We repeteren elke dinsdagavond in Het Boegbeeld, omdat we in ons vorige onderkomen (Cobra) uit ons jasje zijn gegroeid.
We ervaren Het Boegbeeld als een uitstekende locatie met een perfecte oefenruimte.
Onze repetities beginnen om 19.45 uur met een kopje koffie/thee, dan repetitie van 20.00-20.50 uur, en dan weer na de pauze van 21.10-22.00 uur. Onder verzorging van vrijwilligster Linda, waar we superblij mee zijn.
We trachten minimaal 10 keer per jaar op te treden (meestal in woonzorgcentra) en daarnaast bezoeken we gemiddeld 3 keer per jaar steden die festivals houden, waar we dan, verdeeld over de dag 3 concerten geven.
Onze sfeer wordt getypeerd als gezellig, met veel humor, maar wel met als doel dat we de nummers kwalitatief zo goed mogelijk en meerstemmig willen presenteren.
Naast Jorge hebben we de muzikale ondersteuning van accordeon en basgitaar.
Ons ledenaantal staat momenteel op 50, dat is een mooi aantal. Echter….vooral bij de mannen kan er nog wat stemkracht bij.
Lijkt het je leuk om eens te komen kijken/luisteren? Wees welkom!

Voor verdere informatie kan je mij altijd bereiken op 
06-12943258
broedersz@gmail.com

Donderdag 11 november Sint Maarten. In veel steden en dorpen gaan de kinderen langs de deur met een mooi versierde lampion, zingen een liedje en krijgen een snoepje. 

 

Zaterdag 13 november komt Sinterklaas aan in Nederland.

De Schoor heeft ook dit jaar weer Sinterklaaspakhuizen. Hier kan je cadeautjes brengen en ophalen. Zodat vele gezinnen pakjesavond kunnen vieren. 

Dinsdag 7 december is het Nationale vrijwilligersdag. Een dag waar we alle vrijwilligers in het zonnetje zetten. 

 

Meer weten over één van deze initiatieven, kijk op www.deschoor.nl of mail naar initiatievenbureau@deschoor.nl

Boeren voor Buren
Bij buurtcentrum De Inloop is sinds kort een locatie voor Boeren voor Buren.
Het is een initiatief wat betaalbare groenten en fruit direct van de boer verkoopt aan bewoners in Almere met een beperkt inkomen. De producten zijn allemaal lokaal. Gemiddeld zo’n 20 km tot op je bord. Er was al een afhaallocatie bij Zorgkwekerij Weet hoe je leeft in Almere Buiten. 
Meer weten? Mail naar initiatievenbureau@deschoor.nl

 

Orange the world
25 november – 10 december 
Orange the world is de internationale campagne tegen geweld tegen vrouwen en meisjes. Van 25 november tot en met 10 december zijn ook in Almere vele panden oranje gekleurd en Orange-the-worldactiviteiten opgezet. 
Zie www.deschoor.nl voor meer informatie.

In juni is de interculturele Huiskamer van start gegaan in buurtcentrum Corrosia in Almere Haven voor vrouwen vanaf 55 jaar. In de Huiskamer worden activiteiten ondernomen, zoals beweeglessen, samen eten of schilderen. Daarnaast worden gastsprekers uitgenodigd om iets te vertellen over bepaalde thema’s, bijv. vanuit het wijkteam of de zorg. 
De Huiskamer wordt m.i.v. november uitgebreid naar buurtcentrum Kolkzicht in Almere Stad. 

 

Huiskamer Corrosia: donderdagen van 11.00-14.00 uur
Huiskamer Kolkzicht: dinsdagen van 13.00-16.00 uur

Meer informatie:
Saida Ezzafzafi  - sezzafzafi@deschoor.nl  06-43507050
Nancy Peper-Kasan - npeper@deschoor.nl 06-28351311

We maken graag verbindingen tussen jou en andere gebruikers van het buurtcentrum. Interesse? Informeer bij je contactpersoon of mail naar initiatievenbureau@deschoor.nl
Zet je activiteit extra in de schijnwerpers door informatie aan te leveren die wij op social media kunnen plaatsen. 

© De Schoor 2021
privacyreglement
Wie geen prijs stelt op deze nieuwsbrief kan zich hier afmelden.
De Schoor, Welzijn in Almere