Bekijk deze e-mail in de browser
 
Nieuwsbrief voor netwerkpartners
September 2021 - nummer 3
 

Inhoud

Wanneer ben je eenzaam? Is het een situatie die soms bij het leven hoort? Kun je er zelf wat aan doen? Moet je het ‘bestrijden’, bijvoorbeeld met ondersteuning en medicatie, of werk je aan het creëren van mogelijkheden tot verbinding? Hoe doe je dat als welzijnsprofessional, samen met bewoners, collega’s en andere organisaties? Hoe kunnen zorg en welzijn elkaar versterken?

 

In editie 4 van de podcast In Almere verkennen we al deze vragen. 

 

Met medewerking van Veronique Bekendam, directeur Huisartsenzorg van Zorggroep Almere, Maaike Vriesema opbouwwerker en betrokken bij Welzijn op Recept en Financiën in de spreekkamer, Monique Nijp van het Initiatievenbureau, sociaal cultureel werker Vanessa Steenbergen en jongerenwerker Latrell Ceeder. Luister de podcast via www.deschoor.nl/podcast.

Eenzaamheid komt onder alle leeftijdsgroepen voor. In de Week tegen Eenzaamheid begin oktober besteden we veel aandacht aan dit thema. De ouderenwerkers bijvoorbeeld toeren die week langs de markten van Almere om bezoekers te informeren over activiteiten, wonen, sport en bewegen en vrijwilligerswerk. En gaan hierover graag in gesprek. Kijk voor de locaties en tijden op www. deschoor.nl.

Komend weekend is het Burendag, op 24 en 25 september. Op Burendag komen zoveel mogelijk buren met elkaar in contact. Waarom? Omdat buurten leuker, socialer en veiliger worden als buren elkaar ontmoeten, elkaar helpen en zich samen inzetten voor de buurt. Initiatiefnemers van de landelijke burendag is het Oranje Fonds i.s.m. Douwe Egberts. Ook in Almere zijn er tientallen initiatieven genomen. 
Gelukkig kan Burendag 2021 in aangepaste vorm doorgaan. Op de website van De Schoor is een overzicht te vinden van burendagactiviteiten die in en om Schoorlocaties plaats vinden: www.deschoor.nl/burendag.

Op dinsdag 7 september 2021 hebben wij een samenwerkingsovereenkomst gesloten met SBB, Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven om stagiairs van het mbo een nog betere stageplaats te bieden met perspectief op een mooie loopbaan. De SBB bewaakt de kwaliteit van beroepsopleidingen en werkt samen met het bedrijfsleven aan de aansluiting van het mbo-onderwijs op de arbeidsmarkt. SBB en De Schoor kunnen er samen voor zorgen dat de kwaliteit van de stages hoog is en de aansluiting tussen onderwijs en werkveld nog beter op elkaar wordt afgestemd. 


Corrola Hommen, manager Zorg, Welzijn en Sport bij SBB: “We zijn blij dat we samen met De Schoor juist de mbo-stages een boost kunnen geven, daar liggen prachtige kansen”.

 


 

Gerard Boekhoff, directeur-bestuurder van De Schoor beaamt dat en voegt daar aan toe: “Binnen welzijn draait het om mensen. Onze stagiairs zijn zelf vaak Almeerders die in hun stage weer veel kunnen betekenen voor hun stadsgenoten. We leren veel van elkaar.”


Voor meer info kun je terecht bij ons Stagebureau via stagebureau@deschoor.nl

 

De Schoor is een van de grotere stageaanbieders in Flevoland, zeker in het werkveld sociaal werk. Ter illustratie: in 2020 hebben 168 studenten praktijkervaring op kunnen doen tijdens hun stage op in totaal 27 accommodaties. Ruim 60% daarvan volgde een mbo-opleiding. De Schoor heeft zich ingezet om juist in coronajaar 2020 net zoveel stageplekken aan te bieden als de jaren ervoor. En dat is gelukt (in 2019 waren er 162 stagiairs). In 2021 verwacht De Schoor deze trend door te kunnen trekken. In 2020 was 48% van de mbo-stagiairs afkomstig van het ROC van Flevoland, gevolgd door het ROC van Amsterdam met 16%.

 

De Schoor is al vanaf de prille start partner in het traject publiek verantwoorden. In samenwerking met Alfred Kok, strategisch adviseur sociaal domein bij de gemeente Almere hebben we onze informatie deze maand geüpdatet. Kijk, luister en lees mee op https://www.almere.nl/bestuur/financien/publiek-verantwoorden.

 

© De Schoor 2021
privacyreglement
Wie geen prijs stelt op deze nieuwsbrief kan zich hier afmelden.
De Schoor, Welzijn in Almere