Bekijk deze e-mail in de browser
 
Vrijwilligersnieuws
september 2021, nummer 1
 

Inhoud

Wat zijn we blij met zoveel vrijwilligers die zich inzetten voor de Almeerse samenleving. Vrijwilligers zijn het cement van de samenleving; ze zorgen voor bruisende buurtcentra, levendige wijken en kansen voor mede-Almeerders die het wat moeilijker hebben. Alleen bij De Schoor al tellen we ruim 700 vrijwilligers. Vanwege de coronamaatregelen is een deel van het vrijwilligerswerk tijdelijk weggevallen. Maar ik hoop van harte dat we dat grotendeels achter de rug hebben en we elkaar weer in het echt kunnen ontmoeten en samen bouwen aan een Almere waar iedereen mee kan doen. Als extra blijk van waardering in dit Nationaal Jaar Vrijwillige Inzet biedt
De Schoor in december graag aan haar vrijwilligers een eindejaarspakket aan. Medio december bij je thuis bezorgd!

 

Voor nu veel lees- en vrijwilligerswerkplezier!

 

Gerard Boekhoff,

directeur-bestuurder De Schoor

Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je ingeschreven staat als vrijwilliger bij De Schoor. Deze nieuwsbrief gaat een keer per kwartaal uitkomen. Maar wat is een vrijwilligersnieuwsbrief zonder bijdragen van vrijwilligers? Vandaar de oproep: heb jij leuke ideeën voor deze nieuwsbrief en/of wil je meedoen met het schrijven ervan? Mail dan naar vrijwilligersnieuws@deschoor.nl.

We zijn benieuwd welke vrijwilligers al 25 jaar of langer vrijwilliger zijn bij De Schoor. We weten dat namelijk niet precies omdat dit in de beginjaren van De Schoor nog niet werd bijgehouden. Graag besteden we hier komend jaar aandacht aan! Laat het weten via vrijwilligersnieuws@deschoor.nl.

Om het vrijwilligerswerk meer over het voetlicht te brengen, is 2021 uitgeroepen tot Nationaal Jaar Vrijwillige Inzet. Wij laten dit jaar dan ook graag zien hoe belangrijk vrijwillige inzet voor de stad is. Op www.deschoor.nl lees je elke maand een kort interview met een vrijwilliger.

 

Vind je het leuk om over jouw vrijwilligerswerk te vertellen? Mail dan naar vrijwilligersnieuws@deschoor.nl. Jouw verhaal plaatsen we dan op www.deschoor.nl!

Met grote regelmaat plaatsen we vrijwilligersvacatures in de vacaturebank van de VMCA. We lichten er dit keer één uit.

Taal Toppers Gezocht!
Wijkteam Danswijk, Parkwijk & Filmwijk is op zoek naar taalcoaches voor het nieuw te starten Taalcafé. Vind je het leuk om samen met andere Almeerders medebewoners te helpen beter Nederlands te leren? Ben je graag onderdeel van een gezellig team? Geef je dan op als taalcoach.

 

Wat doe je als taalcoach bij het Taalcafé?

Als taalcoach begeleid je wekelijks een groep anderstalige medebewoners om, in een informele sfeer, het Nederlands te oefenen. In deze conversatiegroepen ontmoeten mensen anderen uit de buurt, praten over allerlei onderwerpen en leren zo elkaar en de buurt beter kennen.

Je zorgt voor een gastvrije ontvangst en ondersteunt de bewoners bij het voeren van gesprekken. In een leuke en leerzame training vooraf leer je alle vaardigheden hoe je een groep kunt begeleiden en ondersteunen.


Dit najaar gaan we starten met meerdere groepen (6 a 8 deelnemers per groep).


Hier lees je de volledige vacature beschrijving

Klik hier voor een overzicht van alle vacatures

De Vrijwilligersacademie Almere biedt trainingen aan alle vrijwilligers van Almeerse vrijwilligersorganisaties. Aan sommige trainingen of workshops zijn kosten verbonden. Hieronder enkele voorbeelden. Kijk voor het volledige aanbod en meer informatie op de website www.vrijwilligersacademie-almere.nl.

 

E-learning: Verantwoord alcohol schenken
Startdatum: doorlopend

De Drank- en Horecawet vereist dat er altijd een barvrijwilliger aanwezig is die een Instructie Verantwoord Alcohol schenken (IVA) heeft gevolgd op tijden dat er alcohol mag worden geschonken in bijvoorbeeld een buurtcentrum. In deze IVA-instructie leer je wat een barvrijwilliger moet weten om verantwoord alcohol te kunnen schenken.

 

Workshop: Adem en ontspanningstherapie
Startdatum: 11 november

Ken je dat: onrust in lijf en hoofd? Een gevoel dat je niet lekker kunt doorademen? Een onbestemd gevoel van ongenoegen en irritatie?

 

Misschien is een workshop adem- en ontspanningstherapie dan wel iets voor jou. Met simpele en korte instructies leer je je brein kalmeren. Op ieder moment van de dag, waar je ook bent!

 

Ontdek je vrijwilligerskracht

En nog een tip: op https://ontdekjevrijwilligerskracht.nl/type kun je ontdekken waar jouw kracht ligt.

In dit Nationaal Jaar Vrijwillige Inzet gaat deze nieuwsbrief voor en door vrijwilligers van start.
Je ontvangt deze nieuwsbrief gemiddeld eens per kwartaal omdat je geregistreerd bent als Schoorvrijwilliger. Wil je deze niet meer ontvangen, dan kun je je onderaan afmelden.

Heb je wijzigingen in je contactgegevens? Wil je deze doorgeven aan je contactpersoon bij De Schoor?

© De Schoor 2021
privacyreglement
Wie geen prijs stelt op deze nieuwsbrief kan zich hier afmelden.