Bekijk deze e-mail in de browser
 
Vrijwilligersnieuws
mei 2024
 

Inhoud

Op donderdag 2 mei is er een enquête verstuurd naar alle Schoorvrijwilligers over het onderwerp Waardering. Met jouw input krijgen we een beter inzicht in wat vrijwilligers als waardering ervaren. We moedigen je aan om deel te nemen, mocht je dat nog niet gedaan hebben. Want jouw stem is belangrijk voor ons. We zijn benieuwd naar jouw waardevolle feedback! 

 

Alvast bedankt voor je deelname! 

 

Klik hier om de enquête in te vullen

1. Wie ben je en wat doe je bij De Schoor? 

Ik ben Marie-Jeanne en ik werk bij De Schoor als vrijwilliger. Mijn pad naar De Schoor begon eigenlijk bij Kwintes, waar ik al vrijwilligerswerk deed. Bij een overleg kwam ik Gwenny tegen, die me vroeg om bij De Schoor aan de slag te gaan. Dat was in 2009, en sindsdien ben ik betrokken bij verschillende activiteiten. Ik ben begonnen met het geven van handwerklessen aan kinderen van de basisschool, als naschoolse activiteit op twee verschillende scholen in Striphelden- en Eilandenbuurt. Nu, met veel meer ervaring en gemak, geef ik nog steeds met veel plezier handwerklessen en momenteel naailes aan kinderen. Mijn achtergrond ligt in het werken met autisme, daardoor heb ik  veel ervaring met het schakelen en inspelen op verschillende situaties. 

 

2. Wat is de reden dat je op zoek was naar vrijwilligerswerk? 

Eigenlijk was ik niet actief op zoek naar extra vrijwilligerswerk. Ik was al vrijwilliger bij Kwintes. Toen ik werd gevraag om ook bij De Schoor aan de slag te gaan, leek me dat een mooie kans. 

 

3. Kende je De Schoor al voordat je er vrijwilligerswerk ging doen? 

Nee, ik was eigenlijk helemaal niet bekend met De Schoor. Ik heb zelf geen kinderen en was verder ook niet echt bezig met welzijnsgerichte activiteiten. 

4. Wat brengt het doen van vrijwilligerswerk jou? 

Voor mij brengt vrijwilligerswerk veel voldoening. Het is fijn om mijn capaciteiten in te kunnen zetten en anderen iets te kunnen leren. Daarnaast is het ook gewoon een leuke afwisseling naast mijn werk. 

 

5. Wanneer ga je blij naar huis na een dag vrijwilligerswerk? 

Ik ga blij naar huis als ik zie dat de kinderen zonder mopperen hebben opgeruimd. Ook als ik zie dat iemand bijvoorbeeld een ritssluiting heeft gemaakt, dat vind ik zo knap, dat geeft me veel voldoening. 

 

6. Waar ben je het meest trots op als vrijwilliger? 

Het meest trots ben ik erop dat ik ieder kind persoonlijke aandacht kan geven. Ook ben ik trots op mijn vermogen om goed te kunnen schakelen tussen verschillende situaties. En natuurlijk ben ik trots dat ik deze uitdaging ben aangegaan.  

 

7. Waarom zou je andere mensen aanraden om vrijwilligerswerk te gaan doen? 

Ik zou anderen aanraden om vrijwilligerswerk te gaan doen omdat je de volgende generatie dingen kunt meegeven waar je zelf veel ervaring in hebt. Door vrijwilligerswerk te doen, kun je anderen respect bijbrengen voor anderen en dat is ontzettend waardevol. 

Ben jij een trotse bewoner die zich inzet voor een initiatief in de buurt? Of zet jij jezelf graag in als vrijwilliger? Kom dan naar de inspiratieavond van het stadsdeel waar jij actief bent!

 

Deze avonden staan in het teken van het delen van kennis en ervaringen en het bespreken van dilemma's en succesverhalen. Of je nu een voedselkastje beheert, kookt in een buurtcentrum of deelneemt aan een buurtpreventieteam, alle initiatieven uit het stadsdeel zijn welkom! Contact: buurtkracht@deschoor.nl

 

De opbouwwerkers van Buurtkracht organiseren de komende tijd in verschillende stadsdelen een inspiratieavond:

 • Almere Buiten – Dinsdag 21 mei
  Buurtcentrum Het Forum – Aanmelden via www.deschoor.nl/almerebuiten
 • Stad West – Donderdag 23 mei (Stedenwijk, Literatuurwijk, Kruidenwijk, Staatsliedenwijk, Muziekwijk & Noorderplassen)
  Buurtcentrum De Inloop – Aanmelden via www.deschoor.nl/stadwest
 • Stad Oost – Dinsdag 28 mei (Filmwijk, Danswijk, Parkwijk, Verzetswijk, Waterwijk & Tussen de Vaarten)
  Buurtcentrum Parkwijk – Aanmelden via www.deschoor.nl/stadoost
 • Almere Poort – Dinsdag 2 juli
  Buurtcentrum De Ruimte – Aanmelden via www.deschoor.nl/poort

Oproep Extra helpende handjes voor Buitenspeeldag Poort

Op woensdag 12 juni is het Nationale Buitenspeeldag. We willen natuurlijk dat heel veel kinderen op deze dag buiten leuk kunnen spelen. Daarom organiseren we leuke activiteiten in Almere Poort.

 

Om deze dag te laten slagen, hebben we nog helpende handjes nodig. Ben jij op deze dag van 13:00 uur tot 17:00 uur beschikbaar en vind jij het leuk om heel veel blije kinderen te zien? Stuur dan een e-mail naar: masomi@deschoor.nl of bel/app naar 0618391210.

 

Wij zoeken (leerling)fixers voor de FIXbrigade Almere!

Wil jij praktijkervaring opdoen en tegelijkertijd mensen helpen die in energiearmoede leven? Of ben je al handig en klaar om je klusvaardigheden in te zetten voor een goed doel? Dan is de FIXbrigade Almere op zoek naar jou!

 

Als fixer bij de FIXbrigade Almere ga je samen met een ervaren hoofdfixer aan de slag om kleine energiebesparende maatregelen uit te voeren bij inwoners met een laag inkomen. Denk aan het installeren van tochtstrips en ledlampen. Je krijgt niet alleen praktische training, maar ook workshops om je vaardigheden te verbeteren.

 

Wij zoeken jou als:

 • Je graag actief bezig bent, handig in of  wilt leren klussen.
 • Je het leuk vindt om met mensen te werken en je je snel aanpast.
 • Je minstens twee dagen per week beschikbaar bent vanaf 9.00 uur.
 • Met de ervaring die je bij de FIXbrigade opdoet, je je kansen op de arbeidsmarkt in de groeiende sector van energiebesparing wil vergroten.

Ben je geïnteresseerd? Neem contact op met Monique Nijp voor meer informatie en een kennismakingsgesprek!

Mail of bel naar: mnijp@deschoor.nl 06-13122241

Ben jij vrijwilliger in Almere? Geweldig nieuws: speciaal voor jou organiseren we een prachtig zomerfeest met de theatervoorstelling Silo 8 van Vis à Vis. Dit feest organiseren we om Almeerse vrijwilligers te bedanken, te verwennen en met elkaar in contact te brengen. Ben jij erbij?

Voor meer informatie zie hier.

 

© De Schoor 2024
privacyreglement
Wie geen prijs stelt op deze nieuwsbrief kan zich hier afmelden.