Bekijk deze e-mail in de browser
 
Vrijwilligersnieuws
maart 2024
 

Inhoud

Binnenkort ontvang je, als Schoorvrijwilliger, een uitnodiging om deel te nemen aan een enquête over het thema 'waardering'. Het doel van deze enquête is om van jou te horen hoe je de waardering binnen De Schoor ervaart. Denk bijvoorbeeld aan vragen zoals: 

  • Op welke manieren voel jij je gewaardeerd als vrijwilliger binnen De Schoor? 

  • Wat vind je van de manier waarop we Schoorvrijwilligers waarderen? 

  • Zijn er specifieke momenten of gebaren die je bijzonder waardeert? 

Door jouw input krijgen we beter inzicht in wat vrijwilligers als waardering ervaren. We moedigen je aan om deel te nemen aan deze enquête, omdat jouw stem belangrijk voor ons is. Houd je mailbox in de gaten voor de uitnodiging. We kijken uit naar jouw waardevolle feedback! 

In de week van de Dag van de Vrijwilliger heb je een voucher ontvangen voor een lekkernij en een drankje voor twee personen bij Tante Truus en het Eksternest. Deze voucher is nog geldig tot 1 april. Vergeet niet om deze te verzilveren en samen te genieten van deze traktatie.

Om de reis van een Schoorvrijwilliger duidelijk neer te zetten, hebben we een vrijwilligersgids ontwikkeld. Hierin staan de vier stappen die je als vrijwilliger binnen De Schoor doorloopt. Je kunt de vrijwilligersgids hier vinden. 

Wie ben je en wat doe je bij De Schoor? 

Mijn naam is Halima Saccoh en ik werk als trainer bij De Schoor. Ik heb medewerker maatschappelijke zorg gestudeerd, met een focus op specifieke doelgroepen zoals mensen met verslavingen aan drugs en alcohol, dak- en thuislozen, en mensen met psychische problemen. 

 

Wat is de reden dat je op zoek was naar vrijwilligerswerk? 

Ik ben iemand die graag anderen helpt; het is ook een van mijn passies in het leven. 

 

Hoe heb je deze plek gevonden? 

Janneke, mijn contactpersoon vanuit Moms for Moms, wees mij op de vrijwilligersvacature. 

 

Wat brengt het doen van vrijwilligerswerk jou? 

 Ik was ooit een dame die veel hulp nodig had en dat ontving ik, dus nu brengt het me zoveel vreugde om het terug te geven aan mensen die het nu nodig hebben net zoals ik in het verleden. 

 

Wanneer ga jij blij naar huis? 

Ik ga altijd vrolijk naar huis omdat ik de dankbaarheid op de gezichten van de deelnemers zie. Ook word ik bedankt voor de dag, wat me zoveel vreugde brengt. 

 

Waarop ben je het meest trots als vrijwilliger?  

Ik kan niet zeggen dat ik trots ben, maar eerder nederig, om andere mensen ondersteuning te kunnen bieden wanneer dat nodig is. Het geeft me een natuurlijke voldoening aan het einde van de dag.

We zijn benieuwd naar jouw ideeën en suggesties voor de nieuwsbrief voor vrijwilligers. Heb jij leuke of nieuwe ideeën? Laat het ons weten door een reactie te sturen naar: vrijwilligeinzet@deschoor.nl

De Almeerse Cultuurprijs is dit jaar toegekend aan poppodium de Meester. Een prestatie die zij hebben opgedragen aan hun fantastische team van vrijwilligers. De inzet van vrijwilligers maakt een wereld van verschil in de impact die het poppodium maakt op de stad. Het team van bijna 50 vrijwilligers sterk is weekend op weekend te vinden achter de bar, in de garderobe of bij de techniek. Ook ondersteunen ze doordeweeks en bij buitenactiviteiten.

 

Lees ook het prachtige interview met Coördinator Melissa Duijn op de website van Avanti!

Wij zijn op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die het leuk vinden model te staan voor foto’s. Deze foto’s gebruiken we voor bijvoorbeeld onze website en flyers. Ben je geïnteresseerd? Stuur dan een e-mail naar vrijwilligeinzet@deschoor.nl. Geen ervaring vereist, en alle leeftijden en achtergronden zijn welkom!

Gastvrij werken

Als vrijwilliger kom je mogelijk in contact met bezoekers, bijvoorbeeld in een zorgcentrum, buurtcentrum of op een locatie van het wijkteam. In die situaties ben jij het visitekaartje van de organisatie!

Tijdens deze training leer je de basisvaardigheden van gastvrij werken, waaronder:

  • het verwelkomen van bezoekers
  • persoonlijke presentatie (kleding, houding)
  • het aannemen van een gastvrije houding (bijvoorbeeld afwachten of juist op iemand afstappen)
  • herkenbaarheid (door middel van een logo, badge of kleding)
  • taalgebruik en non-verbale communicatie
  • doorverwijzen
  • het omgaan met verschillende soorten bezoekers en samenwerken in een gastvrij team.

De training vindt plaats op dinsdag 23 april van 9.30 tot 12.00 uur bij de VMCA (Wagenmakerbaan 43, Almere, Begane Grond). Majorie Stroebel (VMCA) verzorgt de training. Opgeven kan hier.

 

© De Schoor 2024
privacyreglement
Wie geen prijs stelt op deze nieuwsbrief kan zich hier afmelden.