Nieuwsbrief voor gebruikers buurtcentra
Mei 2021
 

Inhoud

De eerste digitale nieuwsbrief voor de gebruikers van onze buurtcentra is een feit! Via deze nieuwsbrief blijf je op de hoogte van actuele ontwikkelingen én lees je leuke wetenswaardigheden. Heb je na het lezen van deze nieuwsbrief nog vragen? Kijk dan eens op www.deschoor.nl of stuur een e-mail naar initiatievenbureau@deschoor.nl.

Eén van onze vaste gebruikers is Paul Tiebout van Stichting De Wetswinkel. 
De Stichting Wetswinkel geeft gratis (sociaal) juridische hulp aan inwoners van Almere op het gebied van o.a. echtscheidingen, ontslag, erfenissen, schulden, enz.
De Wetswinkel heeft spreekuur op locatie op maandag (Het Forum in Almere Buiten) en donderdag (De Inloop in Almere Stad), uitsluitend op afspraak. Afspraken kunnen worden gemaakt  via www.wetswinkelalmere.nl/spreekuur. Op dinsdag en woensdag heeft de Wetswinkel telefonische spreekuren. Ook dan moet men zich eerst opgeven en wordt de klant door ons gebeld.

 

In het afgelopen (corona)jaar zagen we in eerste instantie veel vragen over arbeidsrecht, maar daar kwam snel verandering in en daarna waren het veel echtscheidings- en schuldenkwesties.
Op de website van de Wetswinkel staan over meerdere onderwerpen filmpjes die op eenvoudige wijze uitleggen wat de Wetswinkel voor je doet. www.wetswinkelalmere.nl/schulden

 

Wil je graag in contact komen met Paul Tiebout? Laat het ons weten! Wij maken graag de verbinding. inititiatievenbureau@deschoor.nl

Hieronder een handige tip.
Wat te doen als je zelf een alarm veroorzaakt?
  • reset het alarm door een geldige pincode in te voeren en op toets ENT te drukken.
  • Bel zo snel mogelijk de meldkamer STANLEY om het alarm af te melden. Het nummer kun je krijgen van jouw contactpersoon binnen De Schoor.
  • indien je niet afmeldt bij de meldkamer komt er het alarmopvolgingsbedrijf G4S. Hieraan zijn kosten verbonden. 

NL Doet, De grootste vrijwilligers actie van Nederland, vindt dit jaar plaats op vrijdag 28 en zaterdag 29 mei. 11 Buurtcentra doen hier aan mee. Van zwerfafval opruimen tot in het elkaar zetten van een kinderzwerfboekenkast: er wordt die dag veel gedaan voor en door de buurt. Interesse om te kijken of NL Doet of er ook iets voor jouw buurt is of kijken waar je die dag kan aansluiten als vrijwilliger? Kijk op www.nldoet.nl

Alle buurtcentra zijn ook te vinden op Facebook. We plaatsen ook jouw activiteit graag op social media. Stuur info door naar je contactpersoon binnen De Schoor en wij geven je free publicity op Facebook. Zo hopen we dat er nog meer bewoners naar de activiteiten komen. 

 

Wat wil je weten over het buurtcentrum?
Interesse om in de rubriek kennismaken met te staan? 
Laat het ons weten! initiatievenbureau@deschoor.nl

De Schoor beheert 17 buurtcentra en het theater- en cultureel centrum De Glasbak. In deze rubriek stelt een sociaal beheerder zich graag aan jou voor. 

 

Beste lezer van deze nieuwsbrief,
Mijn naam is Erik Kooi en werk inmiddels bijna 16 jaar bij De Schoor en heb op meerdere locaties misschien al kennis met jullie mogen maken. Zo heb ik het beheer mogen doen van Amerika, Het Forum, De Wieken, De Draaikolk en nu in Het EveNaarHuis. Wat mijn werk heel leuk maakt is dat ik werk met en voor mensen. Mensen hebben een mening mensen kunnen blij zijn maar ook verdrietig mensen hebben behoefte om samen te komen en leuke dingen te doen. Dus geen dag is hetzelfde. 


Het EveNaarHuis is het buurtcentrum voor vijf omliggende buurten: Eilanden-, Regenboog-, Oostvaarders-, Seizoenen- en natuurlijk de Indische buurt. Wat Het EveNaarHuis uniek maakt is dat wij een eigen muziekstudio hebben met twee oefenruimtes waar je je eigen muziek kan opnemen. 
Natuurlijk hebben wij ook de standaard activiteiten wat het buurtcentrum een gezellige plek maakt om samen te komen. Te denken aan klaverjassen, schilderen en de eettafel. Er zijn uiteraard veel meer activiteiten maar dit was een kleine greep uit ons aanbod. 
Ook heeft Het EveNaarHuis een tweede functie. Het is een leerwerkomgeving waar jongeren geholpen worden om terug te stromen naar school of werk bij het project Learn2Work. 


Het EveNaarHuis is zelfs een nieuwsitem geweest in Taiwan! Onze eettafel en het activiteitenaanbod voor met name ouderen waren redenen om een journalist inclusief cameraman naar uitgerekend ons buurtcentrum te sturen. 

 

Mochten jullie meer willen weten over het activiteitenaanbod van Het EveNaarHuis kijk dan op onze vernieuwde website www.deschoor.nl of volg ons op Facebook. Graag geef ik voor de volgende nieuwsbrief het spreekwoordelijke stokje door aan mijn collega Ria LaMark.
 

Christa van Doorn is ouderenwerker binnen De Schoor. Zij houdt zich onder andere bezig met de Gedachtenkamer in buurtcentrum Cobra.

 

De GedachtenKamer is bedoeld voor Almeerders met cognitieve achteruitgang en beginnende vergeetachtigheid/dementie. Ook mantelzorgers, familie, vrienden en kennissen zijn van harte welkom.

 

Er worden gezamenlijk activiteiten opgezet. Heb je als gebruiker een activiteit waarvan je denkt: dat zou passend kunnen zijn voor deze doelgroep? Laat het ons weten, wellicht is er een mooie samenwerking mogelijk. 

Christa is bereikbaar op: 0639839254 of stuur een e-mail cvandoorn@deschoor.nl

 


 

© De Schoor 2021
privacyreglement
Wie geen prijs stelt op deze nieuwsbrief kan zich hier afmelden.
De Schoor, Welzijn in Almere