Bekijk deze e-mail in de browser
 
Nieuwsbrief voor netwerkpartners
September 2023
 

Inhoud

Op dinsdag 12 september ontvingen wij het kwaliteitslabel Sterk Sociaal Werk van Sociaal Werk Nederland. Dit voorjaar hebben ruim 20 collega’s hun professionaliteit en vakmanschap laten zien aan de externe auditor. Naast onze collega’s was er ook volop aandacht voor de bijdrage van vrijwilligers en stagiairs aan onze organisatie.  

 

We hebben kwaliteit hoog in het vaandel staan. In de periode 2009 -2021 waren we in bezit van het HKZ-certificaat Welzijn en Maatschappelijke Dienstverlening. We hebben echter besloten over te stappen naar het Kwaliteitslabel Sociaal Werk Nederland, meer passend bij onze branche en met meer aandacht voor ons vakmanschap. 

 

In deze nieuwsbrief maak je kennis met enkele collega’s die zijn geïnterviewd door de auditor én nemen we je mee langs de hoogtepunten uit het auditrapport. 

 


 

“Wij maken als organisatie meedoen in Almere voor alle bewoners mogelijk. Daar ben ik enorm trots op. Onze 280 collega’s, 68 stagiairs en 691 vrijwilligers zetten zich dagelijks in om die deelname mogelijk te maken: vol passie en professionaliteit. Het ontvangen kwaliteitslabel maakt duidelijk dat we onze organisatie goed op orde hebben.” 

 

De organisatie staat er goed voor.
De relatie met de gemeente en netwerkpartners is goed. 


“De afgelopen 2 jaar hebben we ons vakmanschap en dienstverlening onder de loep genomen. Doen we de goede dingen en doen we die ook op de juiste manier? De gesprekken die we hierover hadden waren zeer inspirerend en leverden regelmatig verbeteringen op. In de week die ik op pad ben geweest met de auditor zijn 17 gesprekken met collega’s en soms ook vrijwilligers op verschillende locaties gevoerd. In die gesprekken kwam de bevlogenheid en professionaliteit steeds naar voren. Bewoners staan bij ons echt centraal. Het positieve advies van de auditor én het daarbij behorende kwaliteitslabel zijn een mooie opsteker voor De Schoor.” 

 

Goede aandacht gaat uit naar werving en selectie. De organisatie is aantrekkelijk voor professionals.
Vacatures worden vervuld.


"Ontwikkeling van het vakmanschap van medewerkers staat bij ons hoog in het vaandel, hier draagt het kwaliteitslabel aan bij.”  

Sterk punt: coördinatie vrijwilligerswerk


“Vrijwilligers zijn onmisbaar voor en in een brede welzijnsorganisatie. Het is mooi om te zien dat hier aandacht voor is.”

De organisatie groeit net als de stad. Groei zit op informele vormen van dienstverlening, armoede en schulden.


“Ons team is het afgelopen jaar flink gegroeid en professioneel handelen is van groot belang gezien de kwetsbaarheid van onze doelgroep. Tijd én aandacht voor elkaar, de processen en onze cliënten zijn continue punten van aandacht.“

De kracht van een brede welzijnsorganisate wordt goed onderstreept


“Vanuit de buurtkamer hebben we veel contact hebben met actieve buurtbewoners, vrijwilligers, partners én collega’s uit andere teams. Hierdoor weten we de juiste personen te vinden bij het ontstaan van nieuwe activiteiten en initiatieven.”

Sterk punt: bereiken van allochtone ouderen in Gedachtenkamer, Odensehuis en Marhaba


“Het kost tijd om het vertrouwen van bezoekers te krijgen. Het geeft veel voldoening als we zien dat deelnemers zich steeds meer bij ons thuis voelen en zichzelf durven te zijn.”

 

 

© De Schoor 2023
privacyreglement
Wie geen prijs stelt op deze nieuwsbrief kan zich hier afmelden.
De Schoor, Welzijn in Almere