Bekijk deze e-mail in de browser
 
Vrijwilligersnieuws
september 2023, nummer 9
 

Inhoud

Wij zijn trots! Trots op onze vrijwilligers, Schoormedewerkers en stagiairs. Begin juli stond in het teken van de externe audit. Met spanning hebben we het verlossende woord afgewacht:

op dinsdag 12 september ontvangen wij het kwaliteitslabel Sterk Sociaal Werk van Sociaal Werk Nederland.

De externe auditor kijkt terug op veel mooie gesprekken met bekwame vrijwilligers en professionals, die vakmanschap hoog in het vaandel hebben staan. De organisatie toont lef en heeft een goede reputatie bij Almeerders en medewerkers. De auditor heeft geen minpunten kunnen ontdekken. Wel heeft hij voor ons wat aandachtspunten waar we mee aan de slag gaan. De meeste tijd ruimde hij echter in om ons te complimenteren.

 

Op zaterdag 30 september organiseren De Schoor en het ROC Flevoland het Kom Erbij Festival. In het kader van de Week tegen Eenzaamheid nodigen we je uit om deel te nemen aan een dag vol ontmoetingen, inspiratie en nieuwe verbindingen!

Dit festival is voor alle inwoners van Almere. Het draait om het creëren van verbindingen en het beter leren kennen van elkaar. Of je nu jong bent of jong van geest, je bent van harte welkom. Laat je betoveren door de vrolijke klanken van onze dj, doe mee met één of meerdere workshops en geniet van lekkere hapjes. Geef ruimte aan boeiende gesprekken in het babbelbos en doe mee met een scala aan leuke activiteiten.

Datum: Zaterdag 30 september, 10.00 – 15.00 uur

Locatie: MBO College Almere, Straat van Florida 1

Gratis entree

Meer informatie: www.deschoor.nl/komerbijfestival

Wie ben je en wat doe je bij De Schoor?

Ik ben David Tarsimi en ik ben 6 jaar vrijwilliger bij buurtcentrum Meenten & Grienden. Ik ben achter de bar begonnen en vanuit daar ben ik steeds meer gaan doen binnen het buurtcentrum. Zo ben ik ook in de keuken aan de slag gegaan tijdens de eettafel op vrijdagavond en sinds april voor de Buurtkamer.

 

Hoe heb je deze plek gevonden?

Helaas kwam ik door omstandigheden thuis te zitten en dat is niets voor mij. Ik wilde heel graag iets doen voor een ander en dacht ik kan misschien wel vrijwilligerswerk gaan doen. Mijn zoektocht bracht mij bij Humanitas en het VMCA. Uiteindelijk kwam ik bij De Schoor in mijn eigen wijk uit. Na een leuke kennismaking met sociaal verbinder Joke kon ik gelijk beginnen.

 

Wat brengt het doen van vrijwilligerswerk jou?

Voldoening en plezier! Als er een dag niets te doen is, kom ik nog graag langs voor een bakkie koffie of om de plantjes water te geven.

 

Wat is het meest bijzondere dat je is bijgebleven/ hebt meegemaakt tijdens je vrijwilligerswerk?
Dat is het succes van de Buurtkamer. Heel eerlijk dacht ik dat het niet zo zou aanslaan toen wij in april van start gingen. Maar het blijkt een groot succes! Dat vind ik echt mooi om te zien en ben ik trots op!

 

Wanneer ga jij blij naar huis?
Als iets geslaagd is en ik blije gezichten zie. Als mensen genieten van bijvoorbeeld een simpel broodje dan geniet ik ook.

 

Waarop bent je het meest trots als vrijwilliger? 

Op mijn fijne collega’s. We kunnen allemaal goed door één deur en helpen elkaar altijd.

 

Waarom zou je andere mensen aanraden om vrijwilligerswerk te gaan doen? 

Ik raad constant mensen aan om vrijwilligerswerk te gaan doen. Van de week heb ik nog iemand geholpen om aan de slag te gaan als vrijwilliger. Hij gaf aan zich te vervelen en nog veel te kunnen en willen doen. Vrijwilligerswerk is echt een aanrader!

Vrijwilliger Moena Parmessar draagt zorg voor de tuin rondom buurtcentrum Meenten & Grienden. Elk jaar plukt Moena de uitgebloeide bloemen en haalt hij de zaadjes eruit. Deze droogt hij om in het voorjaar weer te zaaien.

Dit jaar is het weer heel goed gelukt! “Elke dag kom ik even kijken en geef ik water waar nodig”.

 

Ben jij als Schoorvrijwilliger ook ergens trots op en wil je dat graag delen. Stuur dan een mail naar nverweij@deschoor.nl

Graag nodigen we jullie allen uit voor de eerste film & verbinding middag in De Glasbak, theater en cultureel centrum in Muziekwijk.

Onder het genot van een hapje en een drankje wordt de tragikomische documentaire ‘M’n Beessie en ik’ getoond. Alle Schoorvrijwilligers met hun contactpersoon zijn welkom. 

 

Maandag 18 september 2023

16.00-18.00 uur  

De deuren gaan open om 15.30 uur

Aanmelden is verplicht en kan via www.deschoor.nl/glasbak/film 

Heel graag tot dan! 

Zaterdag 23 september is het weer Burendag: een dag om samen met je buren leuke activiteiten te organiseren of om aan deel te nemen. De komende weken plaatsen we alle informatie over de activiteiten op deze pagina.

Ook dit jaar organiseren de ouderenwerkers van De Schoor, in samenwerking met Goud in Almere de AlmerePlusBeurs. Deze vindt plaats op: 

 

Zaterdag 7 oktober 2023 van 10.00 - 15:00 uur 

Locatie: hal en passages Stadhuis Almere, Stadhuisplein 1  

Op de AlmerePlusBeurs informeren en enthousiasmeren we u over de mogelijkheden op onder meer het gebied van welzijn, wonen, vrijetijdsbesteding en vervoer bij het (gezond) ouder worden. De stad Almere biedt tal van activiteiten, ondersteuning en mogelijkheden voor senioren; deze informatie brengen we graag samen op de AlmerePlusBeurs. De voorbereidingen zijn inmiddels in volle gang. Wij verwachten dat deze dag een inspirerend, informatief en gezellig evenement wordt.

© De Schoor 2023
privacyreglement
Wie geen prijs stelt op deze nieuwsbrief kan zich hier afmelden.