Bekijk deze e-mail in de browser
 
Vrijwilligersnieuws
juli 2023, nummer 8
 

Inhoud

Wie bent u en wat doet u bij ons? 

Ik ben Mien en alweer 30 jaar vrijwilliger bij buurtcentrum De Wieken. Ik ben 80 jaar geleden geboren in Amsterdam. In 1982 ben ik naar Almere Buiten verhuisd. In 1993 werd ik gevraagd om te helpen bij de Hollandse Computer Club (HCC) in De Wieken. Dat doe ik nu - naast nog veel meer vrijwilligerswerk - nog steeds. Mijn werk in De Wieken is heel erg afwisselend met fijne en gezellige mensen. Ik heb altijd zoveel gedaan in het buurtcentrum dat ik mij er zelf wel eens over verbaas.  

 

Wat brengt het doen van vrijwilligerswerk? 

De Wieken is voor mij één grote familie. De kinderen vanuit de dagarrangementen (kinderwerk) noemen mij altijd oma. Ik krijg en voel enorme voldoening als ik zie dat bezoekers het naar hun zin hebben. Dat is het allerbelangrijkst. 

 

Wat is het meest bijzondere dat u hebt meegemaakt tijdens uw vrijwilligerswerk? 

In 2015 ben ik verrast met de benoeming tot Buitengewoon Buitenaar. Ik had niets door! Tijdens een bijeenkomst werd ik ineens naar voren geroepen. Ik blijf graag op de achtergrond maar stiekem is het toch wel leuk om een waardering te ontvangen.  

 

Waarop bent u het meest trots als vrijwilliger? 

Wat we binnen De Wieken met elkaar bereikt hebben. Vooral de 10 jaar dat ik samen met beheerder Albert Bikha gewerkt heb en nu ook met Ron van Dijk. We hebben van De Wieken een multicultureel buurtcentrum gemaakt waar iedereen welkom is. 

Ik ben enorm trots als er nieuwe mensen binnenkomen en zeggen wauw wat is het hier mooi en gezellig. 

 

Waarom zou u andere mensen aanraden om vrijwilligerswerk te gaan doen? 

Gewoon doen: je maakt er mensen heel blij mee. Ik doe het nog steeds met veel plezier! 

 

Op onze website staan diverse nieuwe vrijwilligersvacatures. Van buurtbemiddelaar tot gastvrouw/heer van theater & cultureel centrum De Glasbak.

Nieuwsgierig? Neem een kijkje op onze website. En ken je iemand die interesse heeft om vrijwilliger te worden? Geef gerust de website of ons mailadres door: vrijwilligeinzet@deschoor.nl.   

 

We zijn benieuwd wat jij wil lezen in deze nieuwbrief voor vrijwilligers. Heb jij leuke/ nieuwe ideeën? Laat het ons weten door een reactie te sturen naar: vrijwilligersnieuwsbrief@deschoor.nl.

 

#zoveelredenen zoekt uiteenlopende verhalen van Almeerders die zich vrijwillig inzetten. Deze verhalen brengt de VMCA in september naar buiten om Almeerders te laten zien hoe leuk en divers vrijwilligerswerk kan zijn. Zo laten ze zien dat er voor iedereen wel een passende vrijwilligersklus te vinden is.  

Wat is jouw reden om je in te zetten?  Iets voor jezelf? Iets voor een ander? Iets voor de stad? Deel jouw verhaal inspireer anderen.  
Bekijk de actiepagina met spelregels, vul het formulier in op www.vmca.nl/zoveelredenen of laat je contactgegevens doorgeven aan evi@vmca.nl dan neemt de VMCA contact op voor een interview. 

 

Vanuit NL voor elkaar is er weer een leuk zomer doe goed boek samengesteld. Vol met mooie verhalen, zonnige vrijwilligersactiviteiten en een cadeautje vanuit Bookbeat. 


 

Heb je wijzigingen in je contactgegevens? Geef deze dan door aan jouw contactpersoon bij De Schoor.  

 


© De Schoor 2023
privacyreglement
Wie geen prijs stelt op deze nieuwsbrief kan zich hier afmelden.