Bekijk deze e-mail in de browser
 
Vrijwilligersnieuws
maart 2023, nummer 7
 

Inhoud

Sinds januari 2023 is Nienke Verweij gestart als coördinator Vrijwilligerswerk. Binnen deze functie biedt zij ondersteuning aan collega’s die vrijwilligers onder hun hoede hebben. Nienke is het aanspreekpunt waar het om het vrijwilligerswerk gaat. Graag stelt zij zich hieronder verder aan jullie voor.

 

Wie ben je en wat doe je bij De Schoor?
Mijn naam is Nienke Verweij, 38 jaar, ik woon samen met mijn vriend en onze 2 dochters in Leusden. Sinds 23 januari ben ik begonnen bij De Schoor als coördinator Vrijwilligerswerk. Een nieuwe functie waar ik mijn kennis, die ik de afgelopen jaren heb opgedaan, verder kan gaan inzetten. In mijn vrije tijd loop ik hard, wandel ik veel en ga ik er graag op uit met mijn gezin of vriendinnen. 


Wat trok jou zo aan in deze nieuwe functie?
Ik heb ervaring binnen het welzijnswerk en heb veel samengewerkt met vrijwilligers en actieve inwoners. In deze nieuwe functie kan ik mijn expertise verder inzetten. Een nieuwe functie is gelijk ook een extra leuke en mooie uitdaging. Ik heb er ontzettend veel zin in.

 

Waar ben je momenteel mee bezig?
De afgelopen periode heb ik vooral De Schoor én Almere leren kennen d.m.v. kennismakingsgesprekken en locatiebezoekjes. Zo krijg ik een steeds beter beeld. Ik neem de vragen en signalen mee en ga daarmee aan de slag.

 

Heb je ook al vrijwilligers ontmoet?
Zeker. Ik heb een aantal vrijwilligers gesproken en dat vond ik erg leuk en inspirerend! Ik zou het heel leuk vinden om nog meer vrijwilligers te leren kennen! Je contactpersoon bij De Schoor is je aanspreekpunt, maar wil je ook graag kennismaken en vragen en/of verhalen delen met de coördinator Vrijwilligerswerk. Mail mij dan gerust voor een afspraak: nverweij@deschoor.nl

De gedragscode van De Schoor is vernieuwd en geldt voor alle medewerkers én vrijwilligers. Deze is digitaal te vinden op onze site: De gedragscode. Ook zorgen wij dat je een gedrukte versie ontvangt. Zijn er vragen of opmerkingen rondom de gedragscode stel deze gerust aan je contactpersoon/begeleider.

Op 10 en 11 maart organiseerde het Oranje Fonds, samen met duizenden welzijnsorganisaties in het land, weer NLdoet, de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Alleen in Almere al waren er 70 verschillende initiatieven! Het was een groot succes! Dank voor al jullie inzet!

Zit je altijd vol leuke ideeën, heb je de wens om een column te schrijven of te helpen met leuke input voor de vrijwilligersnieuwsbrieven? Dan zoeken we jou! We zijn op zoek naar vrijwilligers die mee willen denken en/of doen zodat de nieuwsbrief niet alleen voor maar ook door vrijwilligers gedragen wordt. Interesse? Neem dan contact op met Nienke Verweij: nverweij@deschoor.nl 

Wijkteam Stedenwijk en Literatuurwijk organiseren op donderdag 11 mei 2023 van 11.00-14.00 uur een heuse “Ik doe mee Beurs” in buurtcentrum Het Boegbeeld aan de Prozastraat 121 in Literatuurwijk. Tijdens dit event nodigen ze buurtbewoners uit om een kijkje te nemen en in gesprek te gaan met alle partijen die hen verder kunnen helpen om een stap vooruit te zetten. Op gebied van werk, taal, vrijwilligerswerk en ondersteuning op deze en andere leefgebieden. Daarnaast is een fotograaf aanwezig die een foto voor jouw cv kan maken en het wijkteam voor het beantwoorden van allerlei vragen. Wees welkom!

Hij is er weer: het (gratis) e-book van NLvoorelkaar met dé trends voor vrijwillige inzet 2023, gebaseerd op het grootste vrijwilligersonderzoek van Europa. Benieuwd naar welk vrijwilligerswerk populair is en wordt? De grootste stijgers en dalers in vrijwilligerswerk? Hoe vrijwilligers meer willen doen? Of er nou écht een vrijwilligerstekort is? Wat de grootste uitdagingen zijn voor vrijwilligersorganisaties in Nederland?
Al deze trends en meer combineert NLvoorelkaar dit jaar in een handige Tip Guide. Een 'must read' voor elke organisatie die met vrijwilligers werkt. Download het gratis e-boek hier en doe er je voordeel mee!

Op de website van De Schoor, www.deschoor.nl, vind je op de homepage en de kalender volop nieuws over allerlei activiteiten die de komende weken op stapel staan. Neem een kijkje!

Speciaal voor alle Almeerse vrijwilligers organiseert de VMCA een gezellige en inspirerende workshopmiddag om andere vrijwilligers te leren kennen, ervaringen uit te wisselen en een leerzame workshop te kiezen. Afsluiting met een hapje en een drankje. Rond het thema persoonlijke ontwikkeling kun je kiezen uit:

 

Diversiteit in jezelf 
Ga op zoek naar de diversiteit in jezelf en leer jezelf en andere vrijwilligers kennen door diversiteitskaarten en interactieve oefeningen. Je zult verbaasd worden en naar huis gaan met een andere blik op jezelf en anderen.


Is geluk een keuze? 
Ongeluk zit in een klein hoekje, dus geluk zit in de rest. Kun je ook invloed hebben op geluk? De workshop is lekker praktisch met allerlei oefeningen en voorbeelden om jouw geluk verder te ontdekken. Met SMILE garantie.


Wie ben ik? 
Wie ben jij en hoe zien anderen jou? Hoe presenteer je jezelf? Maak met elkaar een beeld en krijg meer inzicht in wie je bent en over komt. Wat zijn je sterke kanten en hoe laat je die zien?
 
Je bent welkom op donderdag 13 april van 15.00 - 17.30 uur In buurtcentrum De Draaikolk  aan de Lekweg 2 in Waterwijk. Inloop vanaf 14.30 uur.
Dit wil je niet missen! Er is een beperkt aantal plekken, dus schrijf je snel in. De middag wordt georganiseerd door de Vrijwilligersacademie Almere en is GRATIS. Inschrijven kan hier.

 

© De Schoor 2023
privacyreglement
Wie geen prijs stelt op deze nieuwsbrief kan zich hier afmelden.