Bekijk deze e-mail in de browser
 
Nieuwsbrief voor netwerkpartners
juni 2023
 

Inhoud

Deze week verscheen Schoormagazine 13: ons magazine vol informatie over ons werk via interviews, columns, korte berichten, mooie momenten en een jaarbeeld over 2022.
De digitale versie van Schoormagazine 13 is vanaf vandaag te bekijken. Liever een papieren versie? Stuur dan een mail met je gegevens naar pr@deschoor.nl.

 

En dat betekent dat onze collega’s weer een mooi vakantieprogramma samenstellen voor deze periode. Meer weten? www.deschoor.nl/zomerfun2023 

Hoewel de inspanningen van stagiairs bij De Schoor altijd worden gewaardeerd, wordt die waardering jaarlijks op de Dag van de Stagiair nog eens extra geuit. Verschillende collega’s zetten op 25 mei jl.de stagiairs nog eens extra in het zonnetje.

 

In 2022:

  • liepen 137 studenten stage bij De Schoor
  • 32% van het hbo, 62% van het mbo en 6% van het vmbo


Zij liepen op 29 verschillende locaties stage waar maar liefst 53 stagebegeleiders hen de gelegenheid hebben gegeven de theorie in de praktijk te brengen. 

De meeste stagiairs zijn te vinden bij de afdeling Jeugd en met name in de teams Jongerenwerk, Sport en Kinderwerk.

 

In april vierde Diversity het 5-jarig bestaan in poppodium de Meester. Diversity is een project voor LHBTI+ en open minded jongeren. Wekelijks komen bezoekers bijeen. Om elkaar te ontmoeten, ervaringen uit te wisselen en activiteiten met elkaar te ondernemen, bijvoorbeeld op het gebied van ontspanning en educatie. Naast de jongeren waren ouders, netwerkpartners en de gemeente er deze avond ook bij. Draq Queen Jaxy Joy was host en kondigde wethouder Maaike Veeningen, collega Linda de Vries en natuurlijk de jongeren zelf aan. Na twee mooie optredens van de jongeren Maurits en Soyoung en het aansnijden van de taart barstte het feest los op de meeslepende tunes van DJ FIRI. Diversity is er elke woensdagavond voor jongeren tussen de 12 en 27 jaar.

Voor meer informatie of interesse kun je contact opnemen met Linda de Vries, ldevries@deschoor.nl, 06-34213097.

 

Op woensdag 27 april heeft de jaarlijkse lintjesregen plaats gevonden. We zijn bijzonder trots op onze collega jongerenwerker Romeo Lobo en vrijwilliger Buurtbemiddeling Inez Sandfort die uit handen van burgemeester Hein van der Loo een lintje hebben ontvangen. Beiden zijn nu Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

 


We zien in de hele stad mooie initiatieven ontstaan van bewoners die elkaar op weg helpen. Onze collega’s van het team Buurtkracht hebben deze initiatieven geïnventariseerd en samengebracht in een overzichtelijke plattegrond.

 

De Schoor telt jaarlijks ca. 700 vrijwilligers. De afgelopen jaren is het aantal vrijwilligers bij De Schoor afgenomen. De coronapandemie is een belangrijke oorzaak. Een andere is de huidige krapte op de arbeidsmarkt en hoge prijzen waardoor vooral jongeren eerder voor een bijbaan kiezen dan voor vrijwilligerswerk.

Vrijwilligers zijn van onschatbare waarde voor de lokale samenleving. Hun inzet is onmisbaar en maakt Almere een stad waar het fijn wonen en leven is. In de nieuwe versie van het vrijwilligersbeleid geven wij onze visie op en werkwijze rond vrijwilligerswerk voor de komende jaren. Ook geven we concreet aan wat een vrijwilliger nodig heeft om binnen onze organisatie tot zijn recht te komen. Per februari is Nienke Verweij, nverweij@deschoor.nl, van start als coördinator Vrijwilligerswerk. Wil je kennismaken? Heb je vragen? Neem dan contact met Nienke op.

© De Schoor 2023
privacyreglement
Wie geen prijs stelt op deze nieuwsbrief kan zich hier afmelden.
De Schoor, Welzijn in Almere