Bekijk deze e-mail in de browser
 
Nieuwsbrief voor gebruikers buurtcentra
januari 2023
 

Inhoud

Mijn naam is Annemarie Oosting. Met veel plezier heb ik zo’n ruim 30 jaar in de ouderenzorg gewerkt als vrijwilligers- en welzijnscoördinator. Nu ben ik begonnen aan een nieuwe uitdaging als Sociaal verbinder van buurtcentrum Het Kardoes. Het leuke vind ik dat hier een dag hier nooit hetzelfde is en dat ik hier samen met allerlei verschillende soorten bezoekers, vrijwilligers en collega’s, van betekenis kan zijn voor een mooiere wijk waarbij bewoners in verbinding staan met elkaar.

 

Ik ben 49 jaar en woon alweer 22 jaar naar tevredenheid in Almere Verzetswijk. 

Ik ben geboren en getogen in Assen (Drenthe) waar mijn ouders en aanverwanten ook nog steeds wonen.

 

Mochten jullie mij willen spreken of gezellig een kopje koffie komen drinken; kom dan gerust langs in het gezellige en kleurrijke Het Kardoes!

 

Warme groet,

Annemarie Oosting

… buurtcentrum Corrosia

In dit buurtcentrum is écht van alles te beleven. Voor kinderen zijn er activiteiten zoals kleuterdans, muziekles en graffitiles. Maar ook voor volwassen/senioren zijn er veel mogelijkheden. Zo worden er diverse dans en bewegingslessen aangeboden, en nog veel meer activiteiten. Iedere dinsdag en donderdag is er de eettafel. Voor een klein bedrag krijg je dan een hoofd- en nagerecht. Je eet gezellig samen met ongeveer 15 andere mensen.

 

Ben je nieuwsgierig geworden naar de activiteiten in dit buurtcentrum? Loop dan gerust eens binnen voor een kop koffie.

 

Groet,

Donna Adriaansen

 

 

 

Hartverwarmend Almere, huiskamer van de stad

Samen met De Nieuwe Bibliotheek hebben we de hele winter warme huiskamers. In deze tijd van kou en hoge tarieven van energie en gas is het heerlijk even lekker warm te worden samen met buurtbewoners. Onder het genot van een kop koffie of een kop soep. Ook kan je hier terecht voor tips en tricks om energie te besparen. Op de site www.deschoor.nl/hartverwarmendalmere tref je alle locaties en tijden aan.

 

Mocht je willen aanhaken of iets willen doen voor de bewoners in de vorm van bijvoorbeeld een activiteit, laat het weten! initiatievenbureau@deschoor.nl

 

Ieder buurtcentrum heeft een AED binnen hangen. Binnenkort worden deze naar buiten verplaatst in een afgesloten kast. Deze kast kan koelen en verwarmen zodat de temperatuur in de kast optimaal is voor de AED.

 

 

 

De kast kan worden geopend met een code, die aan de binnenkant van de hoofdingang van het buurtcentrum wordt gehangen.

Heb je hier vragen over? Stel ze aan je contactpersoon in het buurtcentrum.

NL Doet                             

Vrijdag 10 en zaterdag 11 maart 2023

NL Doet is een landelijke actie vanuit het Oranje Fonds. Zij proberen zoveel mogelijk mensen een dag vrijwilligerswerk te laten doen. Je kunt budget aanvragen om iets op te knappen of iets te organiseren in jouw buurt.

De meeste buurtcentra doen hieraan mee. Wil je ook meedenken en/of meedoen met NL Doet? Laat het ons weten! Neem contact op met je contactpersoon van het buurtcentrum of mail naar initiatievenbureau@deschoor.nl

 

 

Nationale Voorleesdagen

25 januari – 4 februari 2023

Een week om voorlezen te stimuleren. In de buurtcentra hebben we Kinderzwerfboekstations. Hier staan kinderboeken die kinderen kunnen uitzoeken, meenemen, lezen en weer laten zwerven. Op deze manier hopen we het (voor) lezen extra te stimuleren.

Op de website van De Schoor komen de activiteiten te staan die we Schoor breed gaan organiseren.

 

Internationale Vrouwendag

Woensdag 8 maart 2023

Het landelijke thema van dit jaar is onbeperkt leefbaar. Activiteiten plaatsen we tegen die tijd op onze website.

Ondanks dat 2023 al even is gestart wensen wij je een fijn, gezond en gelukkig 2023!

 

 

 

We hopen op een fijne samenwerking wat bijdraagt aan veel mooie en gezellige activiteiten in alle buurtcentra.

© De Schoor 2023
privacyreglement
Wie geen prijs stelt op deze nieuwsbrief kan zich hier afmelden.
De Schoor, Welzijn in Almere