Kalender > Kroegentocht voor ouders

Opvoeden kan soms lastig zijn. Zeker als het gaat om alcohol, drugs of gamen is het soms moeilijk een kind de juiste steun te geven. De gemeente Almere, Tactus Verslavingszorg en De Schoor willen ouders graag een handje helpen en houden daarom een kroegentocht voor ouders van jongeren in de leeftijd van 12 tot 18 jaar. Hierin krijgen ouders informatie en tips die u helpen om thuis samen de juiste keuzes te maken.

Het wordt een bijzondere kroegentocht waarin veel informatie en tips worden gegeven. Hoe kun je bijvoorbeeld je kind helpen om nee te zeggen tegen alcohol of tabak? Is het goed om grenzen te stellen? Wanneer gamet een jongere teveel? Deze en meer vragen komen aan de orde.

Op maandag 6 november zijn ouders vanaf 18.30 uur welkom in Club Cell aan de Schrijverstraat 2 in Almere. De avond wordt om 19.00 uur geopend door wethouder Froukje de Jonge. Daarna vertelt een psycholoog van De KinderKliniek iets over het puberbrein en alcohol.

Vervolgens krijgen ouders workshops in drie verschillende kroegen. Eén over gamen, waarbij jongeren zelf ook

games komen demonstreren en er vragen aan ze kunnen worden gesteld. De tweede workshop gaat over middelenkennis;

in een quiz wordt de kennis van ouders over de verschillende middelen getest. In de laatste workshop leren ouders door middel van een theaterstuk hoe zij het gesprek met hun kind kunnen aangaan.

Ouders kunnen veel leren deze avond, maar gaan ook een kijkje nemen in de uitgaansgelegenheden van Almere.

De avond wordt rond 22.00 uur afgesloten.

Wilt u deze avond bijwonen? Meld u dan aan via de aanmeldbutton

op www.tactus.nl onder Advies en Hulp of bel naar 088 382 28 87.Meer kalender > 1 | 2
© De Schoor, Welzijn in Almere | Haagbeukweg 153 | Postbus 1220 | 1300 BE Almere | Telefoon 036 - 52 78 500 | E-mail: info@deschoor.nl