Nieuws > Omroep Flevoland op bezoek bij Sportclub MOVE

Op maandag 7 december zijn er door Omroep Flevoland opnamen gemaakt voor een drieluik over aangepast sporten in Flevoland. De Schoor is trots dat ook het unieke project MOVE is uitgekozen voor dit drieluik. Een hele eer om straks tussen paralympiërs Odette van Deudekom (fietstandem) en Bo Kramer (rolstoelbasketbal) te staan! De uitzending was op 2 januari en is nog terug te zien.

  Voor de deelnemers was het eerst even
  spannend dat er andere mensen aan-
  wezig waren die ook nog eens met ap-
  paratuur rondliepen, maar al snel lieten
  ze zich zoals iedere les uitdagen door
  de activiteiten die we hadden neergezet.

  Uiteraard is er gewerkt binnen de corona
  maatregelen: mondkapje op tijdens de
  les en 1,5 meter bij de deelnemers en
  begeleiders vandaan. De cameraman had
  hier de meeste last van: ‘Wij zitten graag met onze lens bovenop het onderwerp…’  Niettemin zijn er mooie sfeerbeelden gemaakt!

Sportclub MOVE
MOVE van De Schoor is er voor mensen met een ernstig meervoudige beperking die op zoek zijn naar een sportieve vrijetijdsbesteding. Er zijn lessen voor deelnemers tot 18 jaar en lessen voor 18+.

In kleine groepen worden de deelnemers d.m.v. diverse sportieve spellen en activiteiten uitgedaagd het maximale uit zichzelf te halen. Er is geen sprake van competitie; plezier in samen bewegen staat voorop. De deelnemers komen letterlijk en figuurlijk beter in hun vel te zitten, maken en versterken sociale contacten en vergroten zodoende hun zelfvertrouwen.

Deelnemers tot 18 jaar nemen een ouder of begeleider mee. Voor uitwonende deelnemers boven de 18 is het door een samenwerking met Triade en stagiairs Sport & Bewegen van MBO College Poort mogelijk de deelnemers individueel te begeleiden.

Triade aan de Bachweg
Op maandagavond zijn er 2 lessen voor bewoners van Triade aan de Bachweg. Vervoer is voor deze doelgroep 1 van de drempels die men ervan weerhoudt om in beweging te komen. Sportclub MOVE neemt deze drempel weg door de sport naar de deelnemers te brengen, in dit geval in de gymzaal van Pro Almere, tegenover de woningen.

MATP
Sportclub MOVE maakt gebruik van MATP (Motor Activity Training Program), wat speciaal is ontwikkeld voor deze doelgroep. D.m.v. differentiatie per spel of activiteit kan iedereen op haar of zijn niveau van motorische en cognitieve vaardigheden deelnemen.

Meer weten?
Jolanda Gudde
Team Sport
coördinator Aangepast Sporten 
docent sportclub MOVE
jgudde@deschoor.nl
of move@deschoor.nl

 © De Schoor, Welzijn in Almere | Haagbeukweg 153 | Postbus 1220 | 1300 BE Almere | Telefoon 036 - 52 78 500 | E-mail: info@deschoor.nl