Nieuws > Jongerenwerker Linda in het zonnetje gezet

Begin dit jaar heeft jongerenwerker Suleika el Mhassani haar collega Linda de Vries voorgedragen als kandidaat voor de nominatie van "Sociaal Werker van het jaar 2020" bij Sociaal Werk Nederland. Met deze jaarlijkse verkiezing laat Sociaal Werk Nederland het belang van sociaal werk voor de samenleving zien. En de waarde van goed toegeruste professionals; want sociaal werk is een vak.

Helaas werd Linda niet een van de drie genomineerden. De jury verzocht echter de niet-genomineerden evengoed in het zonnetje te zetten met een taart. Dit gebeurde afgelopen week. Linda werd verrast door haar collega Suleika en haar leidinggevende Frieda de Groot (teamleider jongeren). Een moment wat we graag met u delen:

Suleika: "Ik heb Linda voorgedragen omdat zij nieuwe kansen heeft gezien en aangegrepen bij het opzetten en realiseren van het project Diversity. Diversity is een ontmoetingsactiviteit voor LHBTI+ en open minded jongeren. Bij Diversity is het de bedoeling dat de jongeren zichzelf kunnen zijn, en zich niet laten meenemen door de eenzaamheid, iets wat veel speelt onder de jongeren. Linda speelt als jongerenwerker een grote rol in haar wijk, zij is hierin niet alleen voor jongeren, maar ook voor de senioren en buurtbewoners van de wijk". 

Sociaal Werker van het jaar
De genomineerden voor de titel Sociaal Werker 2020 zijn een jaar lang ambassadeurs voor sociaal werk. Naast een wisseltrofee hebben de genomineerden een voucher gewonnen om in te zetten bij een van zijn/haar projecten en kregen zij een workshop aangeboden ter ondersteuning van hun werkzaamheden.© De Schoor, Welzijn in Almere | Haagbeukweg 153 | Postbus 1220 | 1300 BE Almere | Telefoon 036 - 52 78 500 | E-mail: info@deschoor.nl