Nieuws > Enthousiaste voorlezer gezocht

Op woensdag 22 januari starten de Nationale Voorleesdagen 2020. Buurtcentrum Kolkzicht heeft een kinderzwerfboekenstation en doet enthousiast mee. Zij willen graag een voorleesmiddag organiseren en zoeken hiervoor nog een enthousiaste voorlezer. Tijd en datum uiteraard in overleg. Heeft u hier interesse in? Laat het ons weten! initiatievenbureau@deschoor.nl of telefonisch op 036 52 78 500.

  Nationale Voorleesdagen
  Het doel van deze jaarlijkse campagne is het
  stimuleren van voorlezen aan kinderen die zelf
  nog niet kunnen lezen. De doelgroep zijn ouders
  van kinderen tussen ½ en 6 jaar dat een
  peuterspeelzaal of kinderdagverblijf bezoekt.
  
  De campagne benadrukt de voordelen van het
  (voor)lezen, waaronder het positieve effect op
  woordenschat, spelling en tekstbegrip, een
beter begrip van de wereld om je heen en het aanhalen van de band tussen (groot)ouder en kind. 

De voorleesdagen worden traditiegetrouw afgetrapt met Het Nationale Voorleesontbijt, waaraan honderden scholen, bibliotheken, kinderdagverblijven en boekhandels meedoen. Iedereen leest voor uit het door de jury gekozen Prentenboek van het Jaar, in 2020 is dat "Moppereend". Klik hier voor meer informatie over dit boek.

Moppereend
Moppereend gaat gedurende dit prentenboek van mopperig naar extreem chagrijnig. De andere dieren, die haar juist proberen op te vrolijken door te vragen of ze met hen wil meedoen, worden uiteindelijk allemaal aangestoken door het gechagrijn van eend. Ondertussen wordt het donderwolkje boven moppereend groter en groter tot het een ‘megantische’ zwarte wolk is geworden. En wat krijg je dan? De boel barst los: regen, dansende dieren in de plassen en een regenboog. Een mooie conclusie: hoe donker de wolken ook worden, ooit komt er een einde aan.

De campagne is een project van Stichting Lezen en wordt georganiseerd door Stichting CPNB. De Voorleesdagen vinden voor de zeventiende achtereenvolgende keer plaats. © De Schoor, Welzijn in Almere | Haagbeukweg 153 | Postbus 1220 | 1300 BE Almere | Telefoon 036 - 52 78 500 | E-mail: info@deschoor.nl