Nieuws > Sportclub MOVE winnaar publieksprijs

Steeds meer mensen en organisaties zetten zich in voor een samenleving waarin ook mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, een beperking of chronische ziekte optimaal kunnen meedoen. Met hun enthousiasme maken zij het verschil; door op zoek te gaan naar de mogelijkheden en niet te blijven denken in beperkingen. Iets wat een podium verdient en extra gewaardeerd wordt met een  Doemee-award.

Op 12 december 2019 werd bekend dat Fietsmaatjes Almere de Doemee-award winnaar was in de provincie Flevoland. Sportclub MOVE van De Schoor ging met de publieksprijs naar huis.

 

 

 

 

 

 

 

Publieksprijs Doe MEE Award
Het publiek had ook een stem. Iedereen kon via
de website stemmen op zijn of haar favoriete
initiatief(nemer). De publieksprijs ging in de provincie Flevoland met 200 stemmen naar sportclub MOVE.


Sportclub MOVE is een uniek project van De Schoor, Welzijn in Almere, voor mensen met
een ernstig meervoudige beperking (EMB) die
behoefte hebben aan een sportieve vrijetijds-
besteding. Zij kunnen vanwege de aard van
hun beperking niet aansluiten bij reguliere verenigingen. Het iniatief tot de oprichting van MOVE is genomen door Jolanda Gudde, coördinator aangepast sporten, De Schoor. Op de foto rechts-boven vlnr Michael Buth (teamleider Sport De Schoor), Jolanda Gudde (coördinator aa
ngepast sporten De Schoor) en Christa Rietberg (vakleerkracht SO De Avonturijn).

  

  Meer weten over sc MOVE?
  Klik hier.

 

 

 

 

 

 

Doemee-award voor Fietsmaatjes Almere
Stichting Fietsmaatjes Almere is in 2019 opgericht voor mensen die er graag op uit gaan met de fiets maar dit door een beperking niet meer zelfstandig kunnen. Ook mensen die kampen met een- zaamheid behoren tot de doelgroep. Zij zijn de “gasten” van Fietsmaatjes Almere. De stichting koppelt elke gast aan een van onze vrijwilligers. Deze vrijwilligers zijn van alle leeftijden en houden van beweging en het leggen van persoonlijke contacten.

Fietsmaatjes Almere zorgt voor een goede match tussen onze vrijwilligers en onze gasten. Samen maken de gast en vrijwilliger fietstochten op een duofiets. Op deze manier komen mensen met een beperking vaker buiten, meer in beweging, en krijgen ze meer sociale contacten.

 © De Schoor, Welzijn in Almere | Haagbeukweg 153 | Postbus 1220 | 1300 BE Almere | Telefoon 036 - 52 78 500 | E-mail: info@deschoor.nl