Nieuws > Heeft u de Skills Garden al bezocht?

In juni is de eerste Skills Garden van Europa officieel geopend in het Stadswerfpark in Almere Haven. De Skills Garden is een speel- en sportplek waar de grondvormen van bewegen centraal staan: waaronder klimmen, balanceren, gooien, springen en lopen. 

De gemeente heeft de ambitie om in de openbare ruimte plekken te creëren waar alle Almeerders (jongeren, ouderen, minder validen, topsport, verenigingen etc.) op een laagdrempelige, uitdagende manier kunnen bewegen en samen komen.

De inrichting van de Skills Garden was maatwerk. Samen met de verschillende belanghebbenden in de omgeving (bewoners, onderwijs, zorginstellingen, personal trainers etc.) is de Skills Garden ingericht en de omgeving werd daarin meegenomen. 

De Skills Garden is inmiddels een groot succes en als u er nog niet bent geweest, is het zeker een bezoek waard! 

Vanuit de vakgroep Sport van De Schoor worden regelmatig verschillende sport- en spelactiviteiten georganiseerd in de Skills Garden. Erwin Duits, buurtsportcoach van De Schoor, is onlangs geinterviewd door het blad Buiten Spelen met betrekking tot zijn ervaringen rondom de Skills Garden. Hieronder het artikel.

  

   Klik HIER om het hele artikel te lezen in Buiten
   Spelen. Ga naar blz 36, 37, 38 en 39.


 

 © De Schoor, Welzijn in Almere | Haagbeukweg 153 | Postbus 1220 | 1300 BE Almere | Telefoon 036 - 52 78 500 | E-mail: info@deschoor.nl