Nieuws > Diversity goes to London!

Diversity, een inloop voor LHBTI+ en open minded jongeren, bestaat alweer ruim anderhalf jaar. Vele activiteiten en informatiebijeenkomsten zijn de revue gepasseerd en er zijn veel nieuwe en verschillende deelnemers geweest.

Tijdens een bezoek van Diversity aan de landelijke "Niet Alleen Anders Dag" eind vorig jaar, ontstond de wens voor een uitwisseling. De workshops die op die dag gegeven werden inspireerden de jongeren om met en van jongeren uit andere landen te horen hoe het leven als LHBTI+er er daar uit ziet.

Bezoek Zoetermeer
Sindsdien heeft een jongeren uit Zoetermeer Diversity bezocht. De wens dit over de grens te trekken bleef echter. Een van de jongeren nam hierin het voortouw een schreef een plan voor een pilot. En het gaat gebeuren, Diversity goes to LONDON!  

Op vrijdag 18 oktober zullen jongerenwerkers Suleika
en Linda met 8 jongeren vertrekken naar Londen. Daar
zijn inmiddels contacten gelegd met Mosaic LGBT Youth Centre in London, een jongerencentrum compleet gericht op de LHBTI+ jongeren van Londen.

 

 

 

  Daar gaan de jongeren met elkaar in gesprek,
  krijgen ze het jongerencentrum te zien en horen
  ze hoe het leven is als jonge LHBTI+er in een
  wereldstad als Londen. De acht Nederlandse jongeren
  die mee gaan zullen alle activiteiten bijwonen en uiteraard hun ervaringen delen met de rest van de groep bij terugkomst. Diversity is benieuwd naar de uitkomsten van het bezoek en hopen Mosiac London daarna ook snel in Nederland te mogen ontvangen!

Diversity is een activiteit van de Schoor, welzijnswerk in Almere voor LHBTI+ en open minded jongeren. Meer weten over Diversity? Klik hier.© De Schoor, Welzijn in Almere | Haagbeukweg 153 | Postbus 1220 | 1300 BE Almere | Telefoon 036 - 52 78 500 | E-mail: info@deschoor.nl