Nieuws > Jongeren Learn2Work aan de slag met Humanitas Get a Grip

Het project Learn2Work is een samenwerking aangegaan met Humanitas Get a Grip: samen hebben ze een passende aanpak ontwikkeld waarmee de jongeren weer grip op hun geldzaken kunnen krijgen.

Learn2Work begeleidt jaarlijks 50 jongeren terug naar school of werk. Deze jongeren lopen vaak vast in hun geldzaken en dit levert veel spanning of zorgen op. Deelnemers zijn tussen de 18 en 27 jaar, een levensfase waarin veel verandert op financieel gebied. Er wordt verwacht dat zij in heel korte tijd financieel zelfstandig worden en dat is een behoorlijke uitdaging. Een groot aantal jongeren mist de kennis over het voeren van een goede boekhouding. Daarnaast ervaren zij vaak schaamte om hulp te vragen.

Humanitas Get a Grip
Humanitas Get a Grip biedt ondersteuning aan (kwetsbare) jongeren op het gebied van geldzaken. Om de stap naar hulp kleiner te maken brengt Humanitas Get a Grip de ondersteuning naar de jongeren van Learn2Work toe. Zij krijgen begelei-ding op locatie bij Learn2Work, een vertrouwde plek voor deze jongeren.Financiële zelfredzaamheid
Eind 2018 zijn de eerste vier jongeren enthousiast gestart. Zij ontvangen groepsbegeleiding in combinatie met individuele begeleiding. Er is aandacht voor het doorbreken van schaamte, ruimte om elkaar tips te geven maar ook voor ieders persoonlijke financiële administratie. Onder begeleiding van Humanitas Get a Grip werken de jongeren toe naar financiële zelfredzaamheid. Deze aanpak lijkt aan te slaan: de jongeren komen maandelijks met plezier bijeen en zijn druk bezig met het ordenen van hun geldzaken. Learn2Work en Humanitas Get a Grip zijn trots op de jongeren én op deze mooie samenwerking.

Dit project is mede mogelijk dankzij een bijdrage van het Oranje Fonds

Voor meer informatie: Humanitas Get a Grip & Learn2Work © De Schoor, Welzijn in Almere | Haagbeukweg 153 | Postbus 1220 | 1300 BE Almere | Telefoon 036 - 52 78 500 | E-mail: info@deschoor.nl