Nieuws > Leden Kinderraad genomineerd voor Almeerse kei

Almeerse Kei

De kinderen van de Kinderraad uit de Molenbuurt zijn genomineerd voor de Almeerse kei. Het kinderlintje zal aan
hen zal worden uitgereikt door burgemeester Franc Weerwind op 30 november as.

De Superkidskinderraad bestaande uit  Charmaine, Daniella, Isabella, Mike,
Milan en Ruben, komt om de week bij
elkaar om te vergaderen over wat ze
voor de wijk kunnen betekenen. 

vlnr: Charmaine Ong A Lok (10), Tisha Balentien (stagiair), Ruben Doelman (10), Milan Jansen (10), Daniella Fombé (10), Isabella van Welie (12) en Mike Kroeze (11).

Behalve vergaderen kwamen ze ook al meerdere keren in actie het afgelopen jaar. Zo zijn de kinderen de straat op gegaan om zwerfafval op te ruimen, hebben ze posters gemaakt en opgehangen in de wijk om mensen aan te sporen hun afval in de afvalbak te gooien. Toen ze zagen dat er nog steeds zwerfafval lag op en rondom te schoolpleinen, besloten ze de burgemeester uit te nodigen mee te vergaderen. Tijdens de vergadering met de burgemeester zijn ze op veel nieuwe ideeën gekomen om het zwerfafval aan te pakken. Deze ideeën gaan ze in 2019 opstarten.

De kinderen hebben ook hard gewerkt aan de organisatie van de Nationale Buitenspeeldag op 13 juni jl. Ze hebben buitenspelletjes bedacht waarvan één spel zelfs gekoppeld was aan het thema zwerfafval. Daarnaast hebben ze inkopen gedaan, shirtjes ontworpen met als thema Roken is slecht en op de dag zelf hebben ze de benen uit het lijf gerend om van alles te regelen.

Klik hier om naar een korte video (2.30 min) te kijken waarin u kunt zien wat de kinderen allemaal gedaan hebben het afgelopen schooljaar.

Grote Publieksprijs

V
anaf 12 november kan er op de genomineerde kinderen worden gestemd voor de publieksprijs. Het kind wat de meeste stemmen verzameld ontvangt naast de Almeerse Kei óók nog eens de Grote Publieksprijs!

Wilt u ook stemmen op een van deze
échte Almeerse keien? Dat kan tussen 12 en 20 november. U kunt hier klikken voor de link naar de site van gemeente Almere.

 

Door op de poster te klikken
kunt u hem vergroten.© De Schoor, Welzijn in Almere | Haagbeukweg 153 | Postbus 1220 | 1300 BE Almere | Telefoon 036 - 52 78 500 | E-mail: info@deschoor.nl