Nieuws > Kunstwerk voor wethouder Soetekouw van Diversity jongeren

Op woensdag 10 oktober organiseerde Avanti in denieuwebibliotheek een avond ter ere van de Coming Out Day. Jongeren van het project Diversity waren hierbij aanwezig en hadden een bijzondere rol!

Na een kennismaking met aanwezige samenwerkingspartners, werd de film ‘Aan niets overleden’ van regisseur Reymi Sambo vertoond. Een indrukwekkende film over een  homoseksuele man die aids heeft. Zijn moeder houdt hem angstvallig verborgen in huis, zodat zijn ziekte het gezin niet ten schande kan brengen. Aansluitend was er tijd voor een Q&A met de regisseur, Raymi Sambo. De jongeren van Diversity stelden interessante vragen.

Daarna worden de jongeren van Diversity het podium opgeroepen. De hele groep van Diversity heeft, onder begeleiding van kunstenares Linde Gadellaa, een kunstwerk gemaakt ter ere van Diversity en de Coming Out Day. Daphne en Gideon overhandigen namens de groep wethouder Jerzy Soetekouw het kunstwerk. Zij leggen uit waar het kunstwerk voor staat en waarom deze gemaakt is. De wethouder reageerde enthousiast en gaf aan een mooie plek te zoeken voor het kunstwerk.

‘ Wij zijn ontzettend blij met de ontwikkeling van Diversity en enorm trots op de jongeren van Diversity! ‘Aldus jongerwerkers Suleika El Mhassani en Linda de Vries van De Schoor, Welzijnswerk in Almere.

Diversity is een activiteit van de Schoor, welzijnswerk in Almere voor LHBTI+ en open minded jongeren.© De Schoor, Welzijn in Almere | Haagbeukweg 153 | Postbus 1220 | 1300 BE Almere | Telefoon 036 - 52 78 500 | E-mail: info@deschoor.nl