Nieuws > Gezond meedoen in de buurtcentra

In Almere leeft het onderwerp gezonde aanpak, gezonde leefstijl volop. Ook landelijk is aandacht voor gezond leven en bewegen de trend. Daar haken we graag op in met de activiteiten die in de accommodaties van De Schoor plaats vinden.

Buurtcentra zijn in de wijk ontmoetingsplekken voor buurtbewoners waar veel activiteiten voor jong en oud plaatsvinden. In al deze activiteiten wordt waar mogelijk aandacht besteed aan beweging en gezonde voeding.

Ondersteund door buurtsportcoaches, sportmedewerkers en sportdocenten vinden er in alle wijken volop sportieve activiteiten plaats voor jong en oud. Maart 2018 was de aftrap van de IkPas-week in buurtcentrum Parkwijk, een week waarin op ludieke wijze flesjes water werden uitgedeeld en gratis koffie, thee  en frisdrank werd geschonken. De vele vrijwilligers en bezoekers hebben enthousiast meegedaan.

In de gezonde aanpak pleiten we ook voor het matigen van alcoholgebruik in de buurtcentra. Vandaar dat:

-  alle alcoholisch gerelateerde reclame-uitingen zijn verwijderd uit de buurtcentra
-  het assortiment aan hapjes en drankjes gezonder gemaakt is
-  er gratis water en fruit op de bar staan
-  de prijzen van alcoholische dranken per september 2018 verhoogd zijn: gezonde hapjes en
   drankjes zijn goedkoper dan de minder gezonde alcoholische dranken.

Vrijwilligers en beheerders heten u van harte welkom in de buurtcentra om deel te nemen aan een van de vele cursussen en activiteiten in de buurtcentra. Komende maand gaan veel nieuwe cursussen van start. Het is nu het moment om mee te gaan doen!

 © De Schoor, Welzijn in Almere | Haagbeukweg 153 | Postbus 1220 | 1300 BE Almere | Telefoon 036 - 52 78 500 | E-mail: info@deschoor.nl