Nieuws > ANWB AutoMaatje van start in Almere

De inwoners van Almere kunnen voortaan een beroep doen op ANWB AutoMaatje als zij verlegen zitten om vervoer. 

Kick Off 12 juli
Op donderdag 12 juli werd mevrouw van Gaveren (94) als eerste deelnemer opgehaald van huis door Jolien Hoek, directeur van de VMCA, om te worden vervoerd naar Corrosia in Almere Haven. Zij schoof daar aan bij De Eettafel in het buurtcentrum van De Schoor dat in Corrosia is gevestigd. Er zijn diverse eettafels in de verschillende buurtcentra van De Schoor in Almere. Veel senioren maken gebruik van de eettafels, dus ook deelnemers die gebruik zullen gaan maken van AutoMaatje.

Klik hier voor een verslag van Omroep Flevoland

Hoe het werkt
Vrijwilligers van de VMCA vervoeren tegen een kleine onkostenvergoeding minder mobiele plaatsgenoten die niet (meer) zelf voor vervoer kunnen zorgen of niet van de bestaande vervoersdiensten gebruik kunnen maken. Het kan gaan om een kort ritje naar het ziekenhuis, de kapper, of een buurtactiviteit. Of een langere rit om bijvoorbeeld een familielid buiten Almere te bezoeken. Steeds meer ouderen hebben vanwege hoge leeftijd of gezondheidsproblemen minder mogelijkheden om naar buiten te gaan. Dan is AutoMaatje een mooie kans om erop uit te gaan.

Om vervoer aan te vragen belt de deelnemer naar 036 – 534 14 04 en vraagt naar AutoMaatje (of Burennetwerk). Dit kan maandag t/m vrijdag: 09.30 – 12.30 uur. Mailen kan ook: automaatje@vmca.nl

De vervoersaanvraag moet uiterlijk twee dagen van te voren te worden ingediend bij AutoMaatje Almere. De vervoersvrijwilligers van AutoMaatje Almere zijn ingeschreven bij de VMCA en zijn in het bezit van een geldige VOG-verklaring.

Deelnemers betalen rechtstreeks aan de vrijwilliger een onkostenbijdrage van € 0,30 per kilometer, gerekend vanaf het huisadres van de chauffeur, plus eventuele parkeerkosten. De bijdrage moet contant worden voldaan.

Geïnteresseerd om vrijwilliger te worden voor AutoMaatje? U kunt zich aanmelden als vrijwilliger bij de VMCA!

 

ANWB AutoMaatje is een landelijk netwerk van servicepunten waarbij vrijwilligers van lokale organisaties met hun eigen auto minder mobiele plaatsgenoten op verzoek vervoeren. Het persoonlijke contact en elkaar een handje helpen is daarbij belangrijk. ANWB AutoMaatje is eind 2016 opgericht en inmiddels actief in meerdere gemeenten in Nederland.

© De Schoor, Welzijn in Almere | Haagbeukweg 153 | Postbus 1220 | 1300 BE Almere | Telefoon 036 - 52 78 500 | E-mail: info@deschoor.nl