Nieuws > Ontroerend jubileumconcert in De Glasbak

Onlangs gaf Mark Kirkenier uit Almere een ontroerend jubileumconcert in De Glasbak. Piano spelen is voor Mark zijn lust en zijn leven. Het is voor hem een manier om zijn emoties te kunnen uiten. Door zijn autisme vindt hij dat namelijk moeilijk om te doen. Om te vieren dat hij nu al vijf jaar als professioneel pianist bezig is, gaf hij afgelopen vrijdagavond een jubileumconcert in de Glasbak in Almere.  

Op 7-jarige leeftijd zat Mark voor het eerst achter een piano bij zijn tante thuis. Hij merkte dat het spelen hem veel rust gaf. "Door mijn autisme vond ik het altijd lastig mijn emoties te verwoorden. Maar door het piano spelen kan ik mijn emoties daar in kwijt," legt de pianist uit.

 
Klik hier voor de link naar het nieuwsitem van Omroep Flevoland.

Op dit moment is Mark vooral bezig als 'zorgpianist', zoals hij het zelf omschrijft. De Almeerder speelt vooral in zorgcentra. "Het is mooi om voor de kwetsbare groep wat te kunnen betekenen," zegt Mark. "Als je dan een glimlach bij iemand ziet, of een traantje over de wang rollen, dan is dat voor mij een bekroning op mijn werk." 

 

 © De Schoor, Welzijn in Almere | Haagbeukweg 153 | Postbus 1220 | 1300 BE Almere | Telefoon 036 - 52 78 500 | E-mail: info@deschoor.nl