Nieuws > Blog: Dan kom ik daar... en wat dan?

“Nou…ik ben benieuwd. Ik weet niet wat ik mij erbij moet voorstellen …maar tijdens het keukentafelgesprek werd mij hierop gewezen en als ik eerlijk ben….wil ik zoiets graag. Tja, maar hoe kom je er? Om er alleen naar toe te gaan lijkt me niets. Dan kom ik daar en iedereen merkt aan mij dat ik nieuw ben en staart mij aan. Ja, dan ga ik mij vervelend voelen en dan maak ik meteen rechtsomkeert”, zei Dinie tegen mij terwijl zij wild met haar handen heen en weer zwaaide.

Dinie voelt zich al jaren eenzaam. Haar kinderen wonen in het buitenland en haar man is al enige tijd overleden. Zij gaat vaker dan nodig is naar de dokter. Want zegt ze : “dan praat ik met mensen en voel ik dat ik leef”.

Weet u wat we doen, zeg ik. Wij maken samen een lunchafspraak. U komt naar buurtcentrum Cobra en ik wacht om tien voor twaalf voor de deur van het buurtcentrum op u. Dat leek haar een goed plan. Zo gezegd zo gedaan.

De bewuste dag stond ik net voor de deur van het buurtcentrum toen Dinie kwam aanlopen. Zij begon meteen wild te bewegen met haar handen en ze zei: “Er is iets tussen gekomen ik kan niet met je lunchen” ….hijg…hijg…hijg..” maar ik wou het je persoonlijk zeggen”. En ik vertel je later meer, maar ik moet nu weer door met de bus.

Kan gebeuren, zeg ik… maar nu je hier toch bent stel ik je even voor aan het keukenteam….Op het moment dat ik de vrouwen aan elkaar wilde voorstellen …zag ik dat ze elkaar aankeken. “Ik ken jou”, zei de een. “Ik ken jou”, zei de ander. En toen ontstond een interessant gesprek dat zij helaas moesten afbreken, want Dinie moest verder.

Dinie komt nu regelmatig naar buurtcentrum Cobra om te lunchen en leert nu ook “nieuwe” mensen kennen. Op een van de lunch dagen vroeg ik aan Dinie: “Wanneer ga je weer naar de dokter, Dinie”. “Ah”,  zei Dinie; al zwaaiend met haar handen, “ja ik heb PHPD (=een pijntje hier en een pijntje daar) maar het is niet nodig dat ik  naar de dokter ga hoor. Wij;  - driftig wijzend naar de mevrouw naast haar - Wij  gaan straks samen boodschappen halen voor het weekend, komt goed Lucia.”

Wilt u ook lunchen in buurtcentrum Cobra? De Warme lunch is op elke donderdag van 12.00 tot 14.00 uur. Bel naar 036-5231837 om je op te geven.© De Schoor, Welzijn in Almere | Haagbeukweg 153 | Postbus 1220 | 1300 BE Almere | Telefoon 036 - 52 78 500 | E-mail: info@deschoor.nl