Nieuws > Opening Buurtkamer in 't Kardoes

Begin dit jaar kwam het idee vanuit De Schoor om een buurtkamer op te zetten. Gelijktijdig liep een groep bewoners met hetzelfde idee rond. Deze vrijwilligers hebben in samenwerking met De Schoor een buurtkamer in Buurtcentrum ’t Kardoes gerealiseerd. Vrijdag 13 oktober tussen 16.00 en 20.00 uur is de opening van de buurtkamer.

De buurtkamer is bedoeld om alle bewoners uit Staatsliedenwijk, Kruidenwijk en het Stadscentrum in de gelegenheid te stellen om gemeenschappelijk een bakje koffie of thee met elkaar te drinken en elkaar beter te leren kennen.  Ook kan deelgenomen worden aan allerlei activiteiten, zoals sjoelen, breien en een computerhelpdesk. Uit onderzoeken is gebleken dat eenzaamheid onder mensen enorm toeneemt. Dat is een zorgelijke ontwikkeling temeer omdat dit in alle leeftijdsgroepen voorkomt. De buurtkamer is er om mensen weer op een laagdrempelige en gezellige manier met elkaar in contact te brengen.

Als start is de buurtkamer open op dinsdag en donderdag. Uiteindelijk is het de bedoeling dat de buurtkamer zeven dagen in de week open is van 's morgens vroeg tot 's avonds laat. Gerund door betrokken buurtbewoners.

Wethouder Pol zal de buurtk

amer om 16.00 uur hoogstpersoonlijk openen. Daarna is er een openingsfeest met o.a. een grabbelton, schminken, suikerspinnen en een kleine bingo. Iedereen is welkom.© De Schoor, Welzijn in Almere | Haagbeukweg 153 | Postbus 1220 | 1300 BE Almere | Telefoon 036 - 52 78 500 | E-mail: info@deschoor.nl