A A A
Je bent hier > Activiteiten > Ik zoek een activiteit / voor senioren / Gedachtenkamer


Ontmoeten is herinneren

 

De GedachtenKamer is een ontmoetingsplek voor en door mensen met beginnende vergeetachtigheid/ dementie en hun mantelzorgers uit Almere. U kunt bij de GedachtenKamer terecht voor contacten, activiteiten, emotionele steun, informatie en advies.

 

Een dagdeel in de GedachtenKamer
In een gezellig huiskamersfeer elkaar ontmoeten, samen praten, herinneringen ophalen, uitstapjes maken, een spelletje doen en samen lunchen. Het kan allemaal in de GedachtenKamer.
Een fijne en vertrouwde plek waar u welkom bent en waar u vanuit uw eigen wensen en mogelijkheden kunt meedoen aan activiteiten en met uw kennis en levenservaring iets kunt betekenen voor anderen.

 

Voor wie?
De GedachtenKamer is bedoeld voor Almeerders met cognitieve achteruitgang en beginnende vergeetachtigheid/dementie. Ook mantelzorgers, familie, vrienden en kennissen zijn van harte welkom.

 

Waarom naar de GedachtenKamer?
Het kan voor mensen verwarrend zijn om vergeetachtig te worden. Misschien kunt u niet meer zo makkelijk meedoen of op stap gaan. Of u bent bezorgd over uw toekomst. Of wilt u informatie over wat u zelf kunt doen om in goede conditie te blijven.

 

Blijft u niet langer met uw zorgen rondlopen.
De GedachtenKamer als een ontmoetingsplek in de wijk biedt u extra aandacht, informatie en steun. U ontmoet nieuwe mensen en leert lotgenoten kennen. U kunt zo actief en vitaal deel blijven nemen aan de samenleving. Ook uw mantelzorger krijgt extra aandacht en begeleiding.

 

Hoe werkt de GedachtenKamer?
U komt bij voorkeur samen met uw mantelzorger naar de GedachtenKamer. We laten ons in de GedachtenKamer leiden door de wensen en mogelijkheden van de deelnemers. Dus samen met andere deelnemers bepaalt u en organiseert u zelf de activiteiten. U kunt zo nodig de ondersteuning van vrijwilligers inschakelen.

 

Welke activiteiten bijvoorbeeld?
Het kan gaan om bezigheden en activiteiten in de GedachtenKamer zelf, zoals koffie drinken, lezen, schilderen of bewegen, maar ook om activiteiten daarbuiten, zoals wandelen, boodschappen doen of een uitstapje.

 

Waar en wanneer?
De GedachtenKamer bevindt zich in

Buurtcentrum Cobra
Hildo Kropstraat 6-8
1328 BC Almere

 

De GedachtenKamer is open op 
woensdag van 9.30 tot 13.00 uur.


U kunt naar wens blijven lunchen, u neemt zelf uw brood mee en krijgt van ons een kop soep.

 

Kosten
Eigen bijdrage per deelnemer per keer € 1. Voor koffie/thee en maandelijkse lunch vragen we een kleine vergoeding.

 

Meer informatie en aanmelden
Aanmelden voor de Gedachtenkamer kan zonder indicatie of verwijzing en kan door uzelf of door uw verzorger/mantelzorger worden gedaan.
U kunt langs komen, met of zonder uw partner/mantelzorger om kennis te maken met de vrijwilligers. Tijdens deze ontmoeting krijgt u informatie over wat er in de GedachtenKamer gebeurt. In het gesprek maken we ook kennis met u en uw situatie: wat zijn uw wensen en behoeften? Wat wilt u doen en welke kennis en ervaring brengt u mee? Zo kunnen we onze activiteiten richten op uw behoeften.

 

Neem voor meer informatie contact op met Christa van der Eijken:
Telefoon: 06-39839254
E-mail: cvandereijken@deschoor.nl

    
    
    
    
    

 Copyright De Schoor 2024