A A A
Je bent hier > Nieuws > Eenzaamheid kan iedereen raken

In Almere voelt meer dan de helft van de volwassenen zich weleens eenzaam. Of je nu jong of oud bent, een baan hebt of werkloos bent, je veel de deur uit gaat of juist thuis blijft. Eenzaamheid kan iedereen raken. Om eenzaamheid in Almere te verminderen, is deze week de website www.alleenensameninalmere.nl gelanceerd. Op deze website is informatie te vinden over eenzaamheid: wat is eenzaamheid eigenlijk, wat zijn de gevolgen wanneer je last hebt van eenzaamheid en wat kun je zelf doen om het te verminderen?  Daarnaast zijn er verschillende soorten activiteiten in Almere die kunnen helpen bij het verminderen van eenzaamheid.

 

Alleen en samen in Almere

Wie zich eenzaam voelt, kan daar iets aan doen. Wanneer dit gevoel al langere tijd bestaat, zijn waarschijnlijk al veel dingen uitgeprobeerd om van dat gevoel af te komen. Zonder succes. Misschien bood het tijdelijk verlichting, maar kwam het gevoel toch weer terug. Dat kan komen omdat het niet de juiste dingen waren of omdat men er nog niet aan toe was om te veranderen. Op de website www.alleenensameninalmere.nl is alle informatie te vinden om het leven weer aangenamer te maken.

 

Samenwerking

Alleen en samen in Almere is tot stand gekomen door een samenwerking van welzijnsorganisatie De Schoor, Humanitas Almere, VMCA, Zorggroep Almere en Goud in Almere.
 Copyright De Schoor 2023