A A A
Je bent hier > Werk & Stage > Stage veelgestelde vragen

Ik volg een mbo BBL-opleiding. Kan ik stage lopen bij De Schoor?
BBL betekent: Beroeps Begeleidende Leerweg. Dat houdt in dat je werkend leert. Je gaat meestal één dag in de week naar school en je werkt 4 dagen in de week bij een bedrijf.
Wij bieden stagiairs geen betaald dienstverband aan. Vandaar dat wij stagiairs die een BBL-opleiding volgen geen stageplek kunnen bieden. Er is een uitzondering mogelijk maar dan moet je opleiding accepteren dat je een onbetaalde stage bij ons loopt. Er is dan sprake van onbetaald vrijwilligerswerk.

 

Krijg je als stagiair ook een stagevergoeding bij De Schoor?
De Schoor geeft over het algemeen geen stagevergoeding aan stagiairs. Voor 3e jaars hbo studenten Social Work geldt een uitzondering. Zij krijgen gedurende maximaal 10 maanden een stagevergoeding. Bij De Schoor is een onbeperkt aantal plaatsen en bij de wijkteams kunnen 5 studenten Social Work geplaatst worden. Mogelijk wordt deze regeling in de toekomst uitgebreid. Hiervoor is De Schoor in overleg met het Stagefonds.

 

Krijg ik een reiskostenvergoeding als ik stage loop bij De Schoor?
In sommige gevallen vergoeden wij de gemaakte reiskosten. Hierover maak je vooraf afspraken met je stagebegeleider.

 

Hoe kan ik mij aanmelden?
Je kan direct reageren op stagevacatures, zowel voor stages bij De Schoor als voor stages bij de wijkteams. Als je geen geschikte vacature in het overzicht vindt, vul dan het Aanmeldformulier stage in. Jouw verzoek wordt dan voorgelegd aan de stagebegeleiders binnen De Schoor en aan de wijkwerkers als je een stage zoekt in een wijkteam.

 

Waar vind ik een overzicht van alle vacatures?
Bij de Stagevacatures De Schoor en Stagevacatures wijkteams staat een overzicht. Dit overzicht is niet volledig; niet alle stagebegeleiders kiezen ervoor een vacature te plaatsen. Staat er niets bij wat aansluit bij je wensen, vul dan het Aanmeldformulier stage in.

 

Voor welke opleidingen bieden jullie onder andere stageplekken?
Je vindt deze in het Overzicht opleidingsrichtingen en niveaus.

 

Ik wil een korte (snuffel)stage bij De Schoor lopen. Kan dat?
Ja, dat kan. Je kunt dit op het Aanmeldformulier stage aangeven.
Wanneer er een stagebegeleider is die jou wil begeleiden, neemt hij of zij contact met je op.

 

Ik zie geen vacature waarop ik kan reageren, betekent dit dat u geen stageplek voor mij heeft? 
In het geval er geen vacature is waarop je kunt/wilt reageren, kun je het Aanmeldformulier stage invullen. Als er binnen 2 weken geen contact wordt opgenomen, hebben wij op dat moment waarschijnlijk geen stageplek. We raden je aan om ook verder te kijken. Je kunt eventueel contact opnemen met het Stagebureau (stage@deschoor.nl), zodat je aanvraag mogelijk gericht kan worden voorgelegd aan 1 van de stagebegeleiders bij De Schoor of het wijkteam.

 

Kan ik stage lopen bij één van de Almeerse wijkteams? 
Hier vind je een overzicht van vacatures voor stageplekken bij de wijkteams. Zie je geen geschikte vacature of zijn deze ingevuld, vul dan het Aanmeldformulier stage in en geef duidelijk aan dat je een stageplek zoekt in een wijkteam. Bij de wijkteams zijn alleen hbo stages mogelij

 Copyright De Schoor 2024