A A A
Je bent hier > Vrijwilligers > Vrijwilliger van de maand april: Jane

Dit jaar is uitgeroepen tot het Nationaal Jaar Vrijwillige Inzet. Daarom laten wij elke maand een vrijwilliger aan het woord. 

Deze maand: Jane

 

Wie ben je en wat voor vrijwilligerswerk doe je?
Mijn naam is Jane, ik ben 55 jaar. Ik woon al 28 jaar in Almere en ik besloot 6 jaar geleden iets terug te willen doen voor de stad. Ik ben mediator en met mijn mediators vaardigheden was aan de slag gaan bij Buurtbemiddeling een logische keuze. 

 

Wat brengt het doen van vrijwilligerswerk jou? 

Een ander kunnen helpen geeft voldoening. Het is heel fijn als je iets voor een ander kunt betekenen. 

 

Waarom zou je mensen aanraden om vrijwilligerswerk te gaan doen?
Als vrijwillige buurtbemiddelaar word je gefaciliteerd om te blijven leren. Op die manier ben je altijd up to date als je een ander helpt. Het samenzijn met collega-buurtbemiddelaars is ook gezellig. Je leert de stad en dat wat er in buurten speelt, beter kennen. Met het doen van vrijwilligerswerk is mijn verbondenheid met de stad toegenomen. 

 

Wat is het meest bijzondere dat je hebt meegemaakt tijdens je vrijwilligerswerk?
Het meest bijzondere dat ik heb meegemaakt is dat een gezin uit Syrië, dat net in de buurt was komen wonen, moeilijk door de buren werd geaccepteerd. De taalbarrière maakte het moeilijk om elkaar als buren goed te begrijpen.  Na het bemiddelingsgesprek samen met een tolk, hadden beide buren een fijn gesprek. Na 6 weken bellen we altijd na om te vragen hoe het met de buren gaat. We kregen te horen dat het contact veel warmer was.  En dat de buren uit Syrië door de buurvrouw maar ook door de rest van de buurt meer op weg werd geholpen met het acclimatiseren. De buurman uit Syrië had na het bemiddelingsgesprek een warmer contact met de buurt en voelde zich zoveel meer welkom in de buurt en in Nederland. Een mooie ervaring, welke bijdraagt aan een verdraagzamere samenleving. 

 Copyright De Schoor 2021