A A A
Je bent hier > Nieuws > De Meester genomineerd voor Almeerse Cultuurprijs - stem nu!

Sinds 2022 reikt Cultuurfonds Almere de Almeerse Cultuurprijs uit aan een cultuurmaker of culturele organisatie, die een bijzondere bijdrage heeft geleverd aan cultuur in Almere. De Almeerse Cultuurprijs is een prijs van de stad. Dat betekent dat jij als Almeerder een belangrijke stem hebt in het kiezen van de winnaar.

In de eerste ronde kreeg de Almeerse cultuursector de kans om te bepalen wie van de 10 genomineerden doorgaat naar de volgende fase. Met een kleine 3.500 stemmen heeft de sector gesproken: GDFL Brassband, Theaterschool Almere en Poppodium de Meester nemen het tegen elkaar op in de tweede ronde!

 

Stemmen kan via Almeerse Cultuurprijs 2024 | Cultuurfonds Almere

 

Vanaf 19 januari 2024 is het in de tweede ronde aan het Almeerse publiek om hun stem uit te brengen op hun favoriet. De stem van het publiek is de vijfde stem in de jury, die verder bestaat uit de Wethouder van Cultuur, directeur van Cultuurfonds Almere, vertegenwoordiger vanuit het DOCA en de vorige winnaar van de Almeerse Cultuurprijs: Kamp Seedorf.

 

De winnaar van de Almeerse Cultuurprijs wordt op 27 februari 2024 bekendgemaakt tijdens het culturele evenement Maak het Mee! De prijs van €5.000 wordt dan door de juryvoorzitter uitgereikt. Ook is het mogelijk voor de winnaar om het bedrag door te geven aan een ander Almeers cultureel initiatief om hier een extra impuls aan te geven.

 

Stefan vertelt je in onderstaand filmpje waarom De Meester de prijs zou moeten winnen. 

Vind jij dat ook? Stem dan nu via Almeerse Cultuurprijs 2024 | Cultuurfonds Almere

 

Lees ook het prachtige interview met Coördinator Melissa Duijn op de website van Avanti!

 Copyright De Schoor 2024