A A A
Je bent hier > Nieuws > FIXbrigade Almere van start

Sinds oktober is de FIXbrigade Almere gestart, een samenwerking tussen de gemeente Almere, de FIXbrigade Nederland en De Schoor.

 

De ‘FIXbrigade’ is een team van klussers dat kleine energiebesparende klussen in huis uitvoert, zoals radiatorfolie aanbrengen of een waterbesparende douchekop installeren. Zo kunnen de inwoners energie besparen. Dit doet de FIXbrigade bij inwoners in Almere die een huis hebben met energielabel C of lager én in 2022 een energietoeslag hebben ontvangen. Het gaat om inwoners die wonen in een van de volgende wijken: De Gouwen, De Marken, De Meenten, Noorderplassen-Oost, Waterwijk-Midden en Homeruskwartier-Midden.

 

De klussen worden uitgevoerd door een hoofdfixer (leermeester) én een groep vrijwillige fixers. Op dit moment zijn dit asielzoekers die woonachtig zijn op de Markerkant of op het AZC. Door hun werk als fixer doen de asielzoekers meer kluservaring op, leren zij de Nederlandse taal en krijgen ze meer mee van de Nederlandse cultuur en gebruiken. Een win-win voor alle betrokken partijen.Copyright De Schoor 2023