A A A
Je bent hier > Nieuws > 'De Schoolapp – Het Spel' is gelanceerd

Op 12 september was het zover! 'De Schoolapp – Het Spel' is gelanceerd, en wij waren erbij om het in ontvangst te nemen.

 

Dit spel is ontwikkeld om ouders en verzorgers te ondersteunen bij het gebruik van schoolapps, omdat 1 op de 9 ouders in Nederland moeite heeft met lezen, schrijven en/of rekenen, en vaak ook met computers en smartphones. Hierdoor kunnen ze belangrijke informatie over hun kinderen missen.

Het beste van alles? Het idee voor dit spel is oorspronkelijk ontstaan bij De Schoor, binnen onze Participatiefabriek, dankzij het creatieve brein van een voormalige collega. Stichting Lezen en Schrijven omarmde dit initiatief en werkte samen met Oefenen.nl, Raccoon Serious Games en de Universiteit Twente om het spel te realiseren.

 

De Schoolapp – Het Spel

Dit spel helpt ouders en verzorgers bewuster te worden van het bestaan van de schoolapp. Door het spel te spelen, raken zij vertrouwd met het gebruik ervan en ervaren ze de voordelen. Het spel verlaagt ook de drempel voor ouders en verzorgers om de echte schoolapp te gebruiken. Ze leren verschillende soorten berichten herkennen en begrijpen wat er van hen verwacht wordt na het lezen van een bericht. Bijvoorbeeld: iets vertellen aan je kind, contact opnemen met school of je kind iets meegeven naar school. Verder oefenen spelers van het spel met het gebruiken van een schoolapp en het uitvoeren van specifieke taken. Zoals een ziekmelding doorgeven, iets opzoeken in de agenda of zich aanmelden voor een oudergesprek. Het spel is er voor ouders en verzorgers met Nederlands als moedertaal of met een andere moedertaal.
 

Bekijk hier het filmpje.

 Copyright De Schoor 2023